„Tekwill Junior Amdassadors” și-a desemnat câștigătorii. Care sunt echipele învingătoare

Tekwill

Competiția „Tekwill Junior Ambassadors” și-a desemnat câștigătorii. 67 de echipe din 30 de școli din țară și-au pus în practică abilitățile digitale și creativitatea, dezvoltând proiecte originale și inventive pentru concurs. Fie că au ales să creeze coperte pentru cărți și semne de carte, identitatea turistică vizuală a unei localități sau identitatea vizuală a unei companii autohtone, echipele învingătoare au fost premiate cu diferite gadgeturi digitale și materiale promoționale.

În perioada 3 martie-13 aprilie, elevii din clasele gimnaziale și liceale au avut posibilitatea de a participa la concurs în echipe de câte două-patru persoane, prezentând produse originale la una dintre cele trei categorii ale regulamentului. Proiectele au fost prezentate online, fiind realizate, la alegere, în programele Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Inkscape sau GIMP. Dosarele depuse au fost evaluate de un juriu specializat. Premiile au fost oferite pentru fiecare subcategorie tematică și pentru fiecare treaptă de învățământ școlar (gimnazial și liceal). Astfel, pentru locul I, fiecare membru al echipei câștigătoare s-a ales cu o tabletă, pentru locul II- câte un e-book, iar câștigătorii locului III – câte o pereche de căști bluetooth. Totodată, toți membrii echipelor participante au primit în dar materiale promoționale cu brandul „Tekwill în fiecare școală”.

Câștigătorii locului I la categoria Identitatea turistică vizuală pentru localitățile din Republica Moldova au fost desemnați:
# liceu – echipa „Galateea”, Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu”, Călărași;
# gimnaziu – echipa „Inari Team”, Liceul Teoretic „Măgdăcești” raionul Criuleni.

La categoria Coperte pentru cărți și semne de carte”, câștigători au fost desemnați:
# liceu – echipa „Design Addicts”, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, Chișinău;
# gimnaziu – echipa „Inspiră”, Instituția Privată Liceul „Da Vinci”, Chișinău.

La categoria Identitatea vizuală a unei companii autohtone micro, mici și mijlocii (IMM)”, locul I au câștigat:
# liceu – echipa „Inițiatorii”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Căușeni;
# gimnaziu – echipa „Real Design”, Liceul Teoretic „Mihai Sadoveanu”, Călărași.

În prezent, proiectul „Tekwill în fiecare școală” este implementat în 77 de instituții de învățământ general din Republica Moldova, iar numărul membrilor va crește până la 234 școli începând cu noul an școlar.

Competiția a fost disponibilă pentru elevii și profesorii de la instituțiile de învățământ care fac parte din proiectul „Tekwill în fiecare școală” și studiază disciplina obțională de „Design Grafic”, în anul academic 2020-2021. „Tekwill Junior Ambassadors” s-a desfășurat cu suportul financiar oferit de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Guvernul Suediei, EU4Moldova și PNUD Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al RM.

Despre „Tekwill în fiecare școală”

Dezvoltarea proiectului „Tekwill în fiecare școală” a fost posibilă prin mobilizarea eforturilor financiare ale sectorului privat și ale cetățenilor țării din Moldova sau diasporă (în cadrul campaniei de finanțare participativă a proiectului TwentyTu, a cărui start a fost dat în 2018), precum și a partenerilor externi de dezvoltare – USAID Moldova, Suedia, EU4Moldova și PNUD Moldova. De asemenea, proiectul este dezvoltat în colaborare cu Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Pe termen lung, proiectul are misiunea de a pune în valoare capitalul uman al Republicii Moldova și de a crește o generație de oameni care să creeze acasă, în Moldova, produse și servicii care să răspundă provocărilor social-economice naționale și globale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente