5 lucruri de luat în considerare atunci când alegi grădinița pentru copilul tău

gradinita-privata-aterra

Când a crescut atât de repede, oare o să stea fără mine? Dar eu, ca mamă, sunt pregătită pentru acest pas? Cu siguranță nu, asta e sigur! Oare nu am început prea devreme căutările? Sunt câteva din întrebările pe care și le pune orice mamă care urmează să dea copilul la grădiniță. Cea mai dificilă întrebare totuși rămâne: „Care este grădinița potrivită pentru copilul meu? ”

Primele criterii după care mămicile aleg grădinița sunt “de stat” sau “privată”. Mulți pot considera alegerea unei grădinițe private ca pe ceva pretențios. Dar un părinte responsabil și care își dorește tot ce este mai bun pentru copilul său va ști din start că o grădiniță privată oferă mult mai multe posibilități și avantaje, decât una de stat. 

Centrul de dezvoltare pentru copii Star Kids, oferă grădinița cu condițiile perfecte pentru fiecare copil, clasele sunt spațioase, cu mobilier colorat și modern și cu personal zâmbitor și amabil. O deosebită atenție a fost acordată spațiului de joacă, dormitoarelor, sălii de masă, e suficient o singură vizită în acest loc, ca să îți poți face o imagine clară asupra grădiniței.

Atunci când vine timpul pentru alegerea grădiniței, psihologii și specialiștii în educație și pediatrie recomandă o listă de întrebări, care trebuie discutate cu directorul și educatoarele grădiniței. Din răspunsurile pe care le vei primi și comportamentul acestora, îți vei da lesne seama de foarte multe lucruri. Iată lista de întrebări pe care trebuie să o ai la tine dacă ești în căutarea unei grădinițe pentru copilul tău:

  • Au pedepse? Există un „colț al rușinii”?
  • Copii sunt puși să stea cu mâinile la spate?
  • Care este programul grădiniței, cât este de flexibil? (Ce se întâmplă dacă rămân neprevăzut peste program, la serviciu sau dacă întârzii dimineața?)
  • Câte educatoare sunt? Dar o grupă de copii, cât este de mare?
  • Cât timp sunt lăsați să doarmă?
  • Cât timp petrec la joacă?
  • Au și activități opționale (de exemplu, înot, dansuri, etc.)
  • Ce mănâncă, de unde se face aprovizionarea?
  • Cum se procedează atunci când un copil este răcit?

Administrația Centrului de Dezvoltare și Sport pentru copii, vine și cu câteva recomandări, menite să facă procesul de alegerea a grădiniței mai ușor. Iată 5 lucruri pe care trebuie să le iei în considerare:

#1. Programul de lucru

În zilele noastre, ambii părinți lucrează cu normă întreagă, respectiv programul grădiniței este un factor foarte important.

#2. Programul educational

Tot mai mulți părinți aleg pentru copii lor o grădiniță cu un anumit specific – sport, teatru, dansuri, lecții de engleză pentru copii. Toate aceste activități vor contribui la formarea copilului ca personalitate.

#3. Personalul grădiniței

E foarte important ca personalul grădiniței să fie unul calificat și cu experiență. De acest fapt depinde felul în care vor interacționa cu copiii, cum va avea loc adaptarea, calitatea activităților petrecute, etc. Centrul de Dezvoltare și Sport pentru copii Star Kids, pune un mare accent pe acest criteriu.

#4. Condițiile oferite

Pentru o dezvoltare armonioasă, copiii au nevoie condiții prielnice, și anume de spaţiu modernizat şi securizat de joacă, săli de lucru, sală de mese, ateliere, dotare, dormitoare. Toate acestea trebuie să fie adaptate nevoilor și cerințelor copiilor.

#5. Costul

Cea mai bună investiție este investiția în educația copiilor! Prețul unei grădinițe private, poate desigur să se deosebească de costul lunar al unei grădinițe de stat. Dar o grădiniță privată, calificată, precum Star Kids, oferă condiții optime pentru o dezvoltare multilaterală și armonioasă a copilului tău.

Alegerea grădiniţei este o sarcină deloc uşoară pentru un părinte. Dar pentru că dorești tot ce este mai bun pentru copilul tău, sigur vei face cea mai bună alegere! 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente