La trecerea frontierei, sunt aplicate regulile de dinaintea pandemiei până CNESP va lua o nouă decizie

poliția-de-frontieră

Poliția de Frontieră anunță că până la luarea unei noi decizii de către CNESP, în legătură cu măsurile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19, pentru autorizarea trecerii frontierei de stat vor fi aplicate condițiile generale conform prevederilor legislației naționale.

În Republica Moldova nu a fost luată vreo decizie în legătură cu măsurile sau restricțiile care trebuie respectate după ce Curtea Constituțională a anulat miercuri, 28 aprilie decizia parlamentului privind instituirea stării de urgență, iar pe 18 aprilie, curent, în Republica Moldova a expirat și starea de urgență în sănătate publică.

„Poliția de Frontieră informează că, până la luarea unei noi decizii de către CNESP privind măsurile de prevenire și combatere a răspândirii infecției de tip COVID-19, pentru autorizarea trecerii frontierei de stat vor fi aplicate condițiile generale, conform prevederilor legislației în vigoare”, se menționează în comunicatul IGPF.

La începutul ședinței guvernului, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a anunțat că ședința Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică urmează să aibă loc astăzi, 29 aprilie sau mâine, 30 aprilie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente