(video) Premieră în SUA: Noua, a 11-a generaţie Honda Civic Sedan

Honda Motor a dezvăluit în cele din urmă noua generație, a 11-a, a sedanului Civic. Maşina ni se arată deocamdată în specificaţie americană şi putem spune că versiunea de producție arată aproape identic cu prototipul său prezentat în noiembrie 2020

De la introducerea sa în 1973, peste 12 milioane de exemplare Civic au fost procurate de americani doar.

Caracteristici cheie:

  • Structura corpului noului Civic este cea mai rigidă din istoria modelului, fiind mai rigidă la torsiune cu 8% şi mai rezistentă la îndoire cu 13%. Următoarea generație a structurii Honda Advanced Compatibility Engineering (ACE) este proiectată pentru a îndeplini standardele viitoare și anticipate de coliziune, minimizând în același timp greutatea suplimentară. Acest lucru se realizează prin utilizarea pe scară largă a materialelor ușoare, cum ar fi aluminiu și diverse tipuri de oțel de înaltă rezistență, precum și printr-o aplicare extinsă a adezivilor structurali. Noul corp mai rigid, de asemenea, reduce pătrunderea zgomotului rutier și al vântului în habitaclu pentru a crea un mediu de conducere mai relaxat.
  • Dacă este să comparăm noul Civic cu predecesorul său, exteriorul a devenit mai rezervat – predomină liniile simple. Montanții A sunt localizaţi acum cu 5 cm mai în spate, ceea ce prelungește capota și creează proporții mai “adulte”. Oglinzile laterale retrovizoare au fost mutate pe portiere.
  • Ampatamentul a crescut cu 36 mm (până la 2.736 mm), iar lungimea totală – cu 33 mm (până la 4.674 mm). Ecartamentul posterior este mai lat cu 12 mm.
  • Farurile şi stopurile sunt full LED, inclusiv corpurile de iluminat aferente. Opt culori sunt disponibile pentru caroserie. Jantele măsoară 16-18 inci.
  • În interior, mașina surprinde cu minimalismul formelor. Civic nu are deflectoare de ventilație individuale, în schimb existând o plasă din metal cu un model de fagure pe toată lățimea planşei de bord.
  • Materialele de înaltă calitate sunt utilizate în tot interiorul, în special la punctele de contact, cu o atenție deosebită acordată funcționării tuturor comutatoarelor și comenzilor. Materialele au fost, de asemenea, alese cu atenție la practicabilitate, cum ar fi noua garnitură de pe consola centrală, special concepută special pentru a ascunde amprentele și petele pentru a ajuta la menținerea unui aspect de înaltă calitate.
  • În echipare de bază se oferă un ecran tactil de 7.0 inci pentru sistemul multimedia, care suportă Bluetooth, Apple CarPlay și Android Auto. În echiparea Touring, diagonala ecranului crește până la 9.0 inci şi se mai adaugă un panou de încărcare wireless pentru telefoanele compatibile (conexiunea cu Apple CarPlay și Android Auto se realizează în acest caz wireless).
  • Un sistem audio Bose (12 difuzoare şi tehnologii Bose Centerpoint 2 / Bose SurroundStage digital signal processing) se oferă pentru prima dată ca opţiune în familia de modele Civic.
  • Panoul de bord din spatele volanului este standard parţial digital sau opţional complet digital (standard în echipare Touring). Monitorul măsoară 7.0 sau 10.2 inci în diagonală respectiv.
  • Sub capotă, motorul de bază va fi un benzinar natural aspirat cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri (160 CP/187 Nm). Alternativă va fi un benzinar turbo cu patru cilindri şi volum de 1.5 litri (182 CP/240 Nm). Cutia de viteze poate fi doar un variator CVT, iar tracţiunea doar pe puntea din faţă.
  • Honda numește noul Civic drept cel mai avansat din punct de vedere tehnologic şi cu cel mai bun caracter în conducere din istoria modelului de aproape 50 de ani. Servodirecția electronică a fost reglată pentru a oferi un feedback mai precis și o stabilitate sporită pe linie dreaptă. Iar suspensia a devenit mai moale.
  • În plus față de modurile standard de conducere Normal și Eco, modelele 2.0L Sport și 1.5L Touring dispun acum de un mod Sport selectabil de utilizator.
  • În premieră în lume, airbagurile frontale au fost proiectate pentru a reduce mai bine condițiile asociate cu leziunile cerebrale, controlând mai bine mișcările capului în anumite tipuri de accidente. Noul airbag al șoferului din față folosește o structură inovatoare în formă de gogoașă pentru a ține capul şi a reduce rotația. Airbagul din fața pasagerului folosește un design cu trei camere pentru a obține un rezultat similar, cu două camere exterioare proiectate pentru a reducere legănarea și a controla rotația capului.
  • Suita standard de tehnologii de siguranță activă și asistență pentru șofer Honda Sensing utilizează un nou sistem cu o singură cameră care oferă un câmp vizual mai larg decât sistemul anterior bazat pe radar și cameră. Combinat cu progrese software și un procesor nou, mai puternic, sistemul este, de asemenea, capabil să identifice mai rapid și mai precis pietonii, bicicliștii și alte vehicule, împreună cu marcajele și indicatoarele rutiere. Noi sisteme sunt Traffic Jam Assist, Lane Keeping Assist System, Low-Speed Braking Control, etc.

Startul vânzărilor sedanului este programat pentru această vară. Primele maşini vor ajunge întâi în America de Nord şi China. În Japonia va exista doar în format Hatchback.

După sedanul standard, va apărea versiunea mai performantă Civic Si, după care noul Civic Type R.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/