/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Președintele interimar al PLDM, despre retragerea lui Filat de la conducerea partidului: „Motivele sunt multiple”

missing
29 aprilie 2021, ora 20:23

Fostul președinte al PLDM, Vlad Filat, și-a depus cererea de retragere de la conducerea formațiunii politice ieri, 28 aprilie. Despre aceasta a anunțat președintele interimar al PLDM, Alexandru Bujoreanu, în cadrul emisunii „Cutia Neagră” de la TV8. 

„Noi, ieri, la ședința Consiliului politic național am luat act de cererea de demise a domnului Filat. Motivele sunt multiple, în mare parte sunt de ordin personal. Nu ar fi corect să vorbesc în numele dumnealui. Poate fi abordat și va veni cu mai multe detalii”, a menționat Alexandru Bujoreanu, care a precizat că cererea a fost prezentată ieri, 28 aprilie, la Consiliul Național Politic.

Totodată, președintele interimar al formațiunii politice a spus că Partidul Liberal Democrat din Moldova va merge la alegerile parlamentare anticipate, care ar putea avea loc pe data de 11 iulie curent.

„Echipa PLDM rămâne unită și determinată să-și aducă aportul în următoarele alegeri parlamentare”, a precizat Bujoreanu.

Precizăm că anunțul privind retragerea lui Filat a fost făcut în cadrul Consiliului Național Politic.  Tot la Consiliul Național Politic de miercuri, membrii partidului au decis ca interimatul conducerii să fie asigurat de vicepreședintele PLDM, primarul orașului Leova, Alxandru Bujorean. Am încercat să obținem o reacție de la Bujorean, însă acesta nu ne-a deocamdată răspuns la mesaje expediate pe o rețea socială.

Vlad Filat a plecat de la șefia PLDM. Cine va asigura interimatul conducerii formațiunii

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram