/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Renato Usatîi, despre acuzațiile deputaților PSRM: „Cu aceeași aberație au încercat să câștige de trei ori alegerile în Bălți”

missing
29 aprilie 2021, ora 21:52

Un grup de deputați socialiști au luat la puricat averea lui Renato Usatîi. Aceștia cer Procuraturii Generale și Autorității Naționale pentru Integritate să verifice proveniența banilor liderului Partidului Nostru, dar și declarațiile de avere depuse de acesta. Într-o conferință de presă, socialiștii au anunțat că ar fi depistat mai multe neconcordanțe în declarațiile de avere ale edilului. De partea cealaltă, Usatîi a calificat aceste acuzații drept niște aberații.

„Venituri de mii de lei și cheltuieli de milioane. Nimănui nu-i poți interzice să trăiască bine, dar rămâne întrebarea: De unde sunt banii lui Renato?”.

Socialiștii au luat la puricat declarațiile de avere ale lui Usaîti, încă din 2016, după ce a devenit primar de Bălți. Astfel, aceștia susțin că au identificat mai multe neconcordanțe. De pildă, spun parlamentarii, în 2016, Usatîi declara venituri de la Primărie în sumă de 48 de mii de lei, iar în același an, și-a cumpărat un au automobil de lux în valoare de peste 9 milioane de ruble rusești, echivalentul a 2,7 milioane de lei.

„Pentru 2018, primarul de la Bălți a anunțat obținerea unor automobile de lux, care ar costa aproape 9 milioane de lei, deși a declarat un venit pentru acest an din vânzarea altui automobil de circa 5,4 milioane de lei”.

În acest sens, deputații PSRM au depus o sesizare la Procuratura Generală, dar și la Inspectoratul Națioanl de Intergitate, pentru a investiga averile liderului Partidului Nostru. De partea cealaltă, într-un live pe pagina sa de Facebook, Usatîi a calificat aceste acuzații drept aberații.

„Cu aceeași aberație ei au încercat să câștige de trei ori alegerile în Bălți. Mai mult, Nesterovschi și Usatîi au fost candidați la Primărie. Bălțenii au dat o notă pentru aceste mizerii”.

(text) Între timp, în proaspăta declarație de avere, completată în luna martie curent, familia Usatîi declară 6 case de locuit, estimate la peste 30,6 milioane de ruble rusești, echivalentul a peste 7,3 milioane de lei. La fel, primarul de Bălți mai indică trei automobile de lux, fiind vorba de un Lexus, Toyota Land Cruiser și un Mercedes, fiecare ar fi costat aproximativ 1 milion de lei. De asemenea, Usatîi se laudă cu trei ceasuri Breguet, unul donat și două – cumpărate. În total, valoare a acestora se ridică la 250 de mii de eruo. Cel mai scump ar costa în jur de 150 de mii de euro, dar Usatîi spune că i-ar fi fost donat. În cadrul emisiunii Politica de la TV8, acesta a explicat în ce circumstanțe i-a fost oferit acest accesoriu.

Tot o donație sub formă de bani Usatîi spune că a obținut și de la mama sa. Este vorba de 5,8 milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram