miercuri, 17 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeȚinem la distanță buruienile din cultura porumbului

Ținem la distanță buruienile din cultura porumbului

Recomandate

Culturile suferă atunci când sunt buruieni în câmp, pentru că ele concurează pentru nutrienţi, lumină, apă şi spaţiu. Acest lucru va genera pierderi de producţie şi creşterea rezervei de seminţe de buruieni.

Syngenta are soluții aplicate nevoilor dvs., din preemergență până în stadiul de 8 frunze al culturii de porumb.

În funcție de tipul de buruieni și gradul de infestare, alegeți soluțiile Syngenta care se potrivesc specificului fermei dvs.

Soluțiile de erbicidare LUMAX®, ELUMIS® și MILAGRO® PLUS, recunoscute pentru controlul buruienilor țintă reprezintă o parte din recomandările Syngenta în lupta cu cele mai dificile buruieni.

LUMAX® 537, 5 SE

LUMAX® 537, 5 SE este un erbicid ce conţine 3 substanţe active – o adevărată inovație ce asigură, prin intermediul substantelor active s-metolaclor, terbutilazin și mesotrione, un spectru complet de combatere împotriva buruienilor monocotiledoante și dicotiledonate anuale.

Doza la care se poate folosi LUMAX® este între 3-4 l/ha, fiind recomandat a se aplica atunci când gramineele anuale sunt în curs de răsărire până în stadiul de înfrățire, iar dicotiledonatele sunt răsărite.

Acesta este momentul optim de aplicare cu eficiență maximă, ce va asigura culturii de porumb libertarea de a se dezvolta fără concurență.

MILAGRO® PLUS

MILAGRO® PLUS este un erbicid postemergent sistemic, selectiv faţă de cultură. Prezintă un nou nivel de eficacitate împotriva buruienilor mono și dicotiledonate anuale și perene din cultura de porumb.

Are în compoziţie un amestec de două substanţe active: nicosulfuron şi dicamba. Cele două substanţe active se completează reciproc pentru combaterea unui spectru larg de buruieni.

Combate:

Recomandări de aplicare:

  • Buruieni perene: se recomandă aplicarea în doză maximă de 1,2 l/ha.
  • În funcţie de stadiul de dezvoltare al porumbului faza optimă de aplicare este între 2 frunze (BBCH 12) până la stadiul de 6 frunze (BBCH 16).

ELUMIS®

ELUMIS® este soluția din postemergență pe care mulți dintre cunoscători o știu deja. ELUMIS® acoperă un spectru de combatere larg, nu te lasă niciodată la greu, iar ceea ce îl face deosebit pe ELUMIS® este sinergia dintre cele 2 substanțe active nicosulforn și mesotrione alături de adjuvanții încorporați și formulare OD (dispersie în ulei), sporindu-i eficacitatea împotriva celor mai dificile burueni.

Eficacitate aplicare ELUMIS®:

ELUMIS® este printre cele mai selective erbicide din postemergență, asigurând fermierilor aplicarea acestuia în funcție de gradul de infestare cu buruieni precum și a fenofazei acestora.

Contează mai puțin fenofaza porumbului deoarece are cea mai largă fereastră de aplicare, pornind de la 2 până la 8 frunze ale culturii de porumb.

Pe lângă acest avantaj esențial controlul este total împotriva costreiului din rizomi precum și a majorității dicotiledonatelor. Doza de utilizare variază între 1-2 l/ha fiind recomandat să se țină cont de gradul de infestare cu buruieni și stadiul acestora de dezvoltare.

În general, fermierii care cunosc avantajele și eficienta lui ELUMIS® îl aplică în doze de 1.5 l/ha asigurând curățenia necesară în lanurile de porumb.

Cere produsele de la distribuitorii oficiali Syngenta în Republica Moldova:

Syngenta
Syngenta
Syngenta este una dintre cele mai mari companii de agribusiness din lume având reprezentanţe în peste 90 de țări.

Citește și ›

Advertoriale