‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
20.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDeclarație: Guvernul trebuie să prelungească interdicția la exportul de grâu

Declarație: Guvernul trebuie să prelungească interdicția la exportul de grâu

‹ adv ›
‹ adv ›

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, cere să fie prelungit embargoul privind exportul de grâu din rezerva de stat, după rezultatele expertizei a 17 mii de tone de grâu din portul Giurgiulești.

Acesta menționează că expertiza ar fi fost falsificată.

„În rezultatele expertizei grâului, efectuate în portul Giurgiulești pentru 17.000 de tone este indicată roada grâului 2020, deși se cunoaște că din rezerva de stat a fost eliberat grâu din anul 2016. Glutenul 22, deși grâul din rezerva de stat a avut alt indicator de gluten. Sau expertiza este falsificată sau grâul din rezervă a fost amestecat cu alt grâu.  În orice caz, este clar că după 30 aprilie (data limită de livrare a grâului în port, conform contractului între Agrofloris Nord și compania din grupul Trans Oil) se pregătește exportul celor 17.000 tone. Grâul continuă să vină în port”.

Deputatul spune că unica ieșire legală din situația este interzicerea exportului de grâu.

Amintim că, Guvernul a permis eliberarea a peste 20.000 de tone de grâu alimentar din rezervele de stat, la ședința de pe 14 aprilie curent. Agenția Rezerve Materiale a fost autorizată să elibereze 20.787 tone de grâu agenților economici, cu prezentarea unei garanții financiare.

Pe 12 aprilie, a expirat interdicția exportului de grâu din rezerva de stat.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii