fbpx

Greceanîi i-a convocat pe miniștri la Parlament. Subiectele discutate

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a convocat miercuri seara o ședință de lucru cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu, în frunte cu premierul interimar Aureliu Ciocoi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Participanții la ședință au luat act de decizia Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea hotărârii Parlamentului privind declararea stării de urgență pe teritoriul Republicii Moldova, în perioada 1 aprilie – 30 mai 2021.

Potrivit unui comunicat al Legislativului, s-a constatat faptul că măsurile de susținere socială a populației, urmare a deciziei respective, devin nule, iar în consecință Parlamentul și Guvernul trebuie să identifice noi soluții pentru a sprijini păturile defavorizate.

A fost evaluată desfășurarea campaniei de imunizare, inclusiv informațiile privind stocul de vaccinuri disponibile și necesitatea accelerării ritmului de vaccinare, pentru a oferi securitate maximă cetățenilor.

Greaceanîi și membrii Guvernului au examinat, de asemenea, situația economică curentă.

Precizăm că astfel de convocări la Parlament ale membrilor Cabinetului de miniștri în exercițiu au devenit o obișnuință în ultimele săptămâni.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button