image
Sursa foto: Jurnal.md

Procurorul Popov și fostul procuror Lupașcu, surprinși împreună la două zile după ce ultimul fusese numit la CC; Reacția PG

Dupa ce în presă au aparut secvențe video în care adjunctul Procurorului General, Ruslan Popov apare împreună cu fostul procuror Boris Lupașcu, iar Ruslan Popov a negat întâlnirea, Procuratura Generală a emis o reacție.

Potrivit unui comunicat emis de serviciul de presă al PG, cei doi se cunosc de mai mulți ani în condițiile în care au activat împreună în cadrul organelor Procuraturii.

Întâlnirea dintre Ruslan Popov și Boris Lupașcu a avut loc pe 25 aprilie 2021 și a fost una accidentală, într-un local public, la o stație PECO din capitală, în care cei doi au comunicat în timp ce au servit o cafea, se arată în comunicatul PG

Instituția mai precizează că interdicții limitative de comunicare între cei doi nu existau, or, la acel moment, Boris Lupașcu nu era parte a vreunei lucrări pendinte la Procuratură.

„Adresarea deputaților Litvinenco și Pâslariuc prin care solicitau examinarea pretinselor fapte de uzurpare a puterii de stat și tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate a fost recepționată la Procuratura Generală a doua zi, luni, 26 aprilie, fiind dispusă examinarea celor invocate într-un regim prioritar”, se mai arată în comunicat.

În legătură cu acest caz, Procuratura a lansat un apel „către unele forte politice cu conexiuni subversive, antrenate în campanii toxice de discreditare a procurorilor”, să înceteze atacurile la adresa acestora.

Amintim că deputatul Sergiu Litvinenco a solicitat demisia procurorului Ruslan Popov în urma acestei întâlniri

„Ruslan Popov, se întâlnește cu Boris Lupașcu în ziua de duminică într-o benzinărie. Chiar dacă sâmbătă, adică cu o zi înainte, am sesizat Procuratura Generală cu privire la săvârșirea de către Lupașcu a infracțiunii de uzurpare a calității oficiale. Popov a negat că s-a întâlnit cu Lupașcu. Adică a mințit. Chiar dacă a discutat cu pușcăriabilul Lupașcu vreo 40 de minute. Despre ce putea discuta 40 de minute șeful pe urmărirea penală din țară cu cineva față de care se solicită urmărirea penală? Acest dezmăț trebuie să înceteze, iar Procurorul general adjunct, Ruslan Popov, trebuie să-și dea demisia. Sau să fie demis. Asta e minimum necesar pentru a păstra niște aparențe că această procuratură nu este în totalitate controlată de puciști și borfași”, a opinat Sergiu Litvinenco.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: