image
Sursa foto: Getty Images

Moartea lui Maradona putea fi evitată! Ce arată raportul finalizat la cinci luni după deces

Diego Maradona a decedat la vârsta de 60 de ani, în luna noiembrie a anului trecut, iar raportul medical final efectuat de o comisie numită de autoritățile argentiniene arată că "moartea putea fi evitată".

Fostul mare fotbalist sud-american a murit pe 25 noiembrie 2020, la trei săptămâni după ce a suferit o operație pe creier pentru a i se elimina un cheag de sânge.

Conform raportului medical, Maradona a decedat din cauza bolilor cardiace preexistente, dar și din cauza "unei neglijențe generale în ceea ce privește tratamentul și modul în care a fost îngrijit pacientul", potrivit Gazzetta Dello Sport.

În plus, nici casa din Tigre a lui Maradona nu beneficia de cele mai bune condiții: "Era lipsită de echipamentul minim necesar". Autoritățile blamează și asistentele care ar fi trebuit să-l îngrijească pe El Pibe D'Oro: "În ultimele zile din viața lui Maradona, acesta a fost lipsit de îngrijire medicală".

Șapte persoane sunt anchetate și riscă închisoarea: Leopoldo Luque (medicul personal al lui Maradona), psihiatrul Agustina Cosachov, psihologul Carlos Daniel Diaz și patru asistente.

Matias Morla, care a fost avocatul şi prietenul lui Diego Maradona, a susţinut că fiicele fostului star argentinian Dalma şi Giannina "l-au furat şi l-au abandonat în ultimii ani".

"Dacă Diego s-ar trezi şi m-ar acuza de ceva este faptul că nu am avut grijă de Rocio Oliva (fosta sa parteneră). A iubit-o pe Rocio şi a luptat până la moarte cu Dalma şi Giannina, pentru că s-a simţit trădat şi furat. Eu sunt cel care a stat cu Maradona şapte ani şi am petrecut tot atâtea sărbători de Crăciun, iar el se uita la telefon şi nu-l suna nimeni", a spus Morla într-un interviu acordat canalului America.

"Maradona a fost abandonat, a murit singur", a mai spus avocatul fostului decar al Argentinei.

Morla a mai adăugat că "Diego nu a fost niciodată nebun", chiar dacă "întotdeauna a avut probleme cu dependenţele".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: