image
Sursa foto: dse.md

IGSU a demarat Campania de prevenire a incendiilor în perioada sărbătorilor de Paști

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a demarat „Campania de prevenire a incendiilor și situațiilor de risc în perioada sărbătorilor de Paști”. În acest sens angajații IGSU vin cu recomandări și atenționări în adresa responsabililor lăcașelor de cult pentru respectate regulile antiincendiare, în special în Noaptea Învierii.

Specialiștii îndemnă oamenii să respecte cu strictețe regulile împotriva incendiilor pentru a nu pune în pericol enoriașii care se vor afla în preajma bisericilor de Paști. Pompierii atenționează asupra exploatării sobelor și coșurilor de evacuare a fumului, amenajarea unor locuri speciale pentru lumânări, dar și prudență maximă la utilizarea focului deschis.

Totodată specialiștii avertizează că lăcașele de cult să fie dotate cu mijloace primare de stingere, iar căile de acces pentru autospecialele de intervenție să fie menținute libere. Mai mult, în vederea prevenirii incendiilor se interzice suprasolicitarea circuitelor electrice prin conectarea mai multor consumatori decât cei prevăzuți pentru instalația respectivă, iar în locuri vizibile trebuie să fie afișate scheme de evacuare a persoanelor în caz de situații de risc cu indicarea inscripției „în caz de urgență apelați 112”.

dse.mddse.md

Recomandările pompierilor urmează să ajungă până în Noaptea Învierii în fiecare locaș de cult, iar responsabilii acestor edificii să întreprindă măsurile necesare pentru respectarea acestora.

Conform datelor înregistrate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în anul 2020 au avut loc 3 incendii pe teritoriul bisericilor din Republica Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: