image
Sursa foto: Jurnal.md

Promo-LEX solicită CEC să urgenteze implementarea unor acțiuni necesare pentru buna organizare a alegerilor anticipate

Asociația Promo-LEX a lansat un apel în care solicită Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova solicitând să urgenteze implementarea unor acțiuni necesare pentru buna pregătire și organizare a iminentelor alegeri parlamentare anticipate.

Membrii asociației Promo Lex, au solicitat CEC să estimeze realist cheltuielile pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate și să amplifice eforturile de informare activă privind necesitatea și importanța înregistrării prealabile.

Totodată Promo Lex, organizație specializată în monitorizarea proceselor electorale, a solicitat CEC să propună un plan de acțiuni și să formuleze demersurile relevante în adresa Guvernul Republicii Moldova și a Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică (CNESP) privind vaccinarea în regim de prioritate a funcționarilor electorali și a persoanelor autorizate să asiste la procesele electorale.

„Subliniem că implementarea acestor activități de către CEC ar facilita buna organizare, în condiții restrânse de timp, a unui scrutin electoral anticipat. În opinia Promo Lex, acțiunile recomandate mai sus se încadrează în limita atribuțiilor legale ale CEC privind organizarea alegerilor și nu necesită eforturi finaciare suplimentare din partea instituției”, au mai precizat reprezentanții Asociației.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: