image
Sursa foto: jurnal.md

Troleibuzele continuă să fie arhipline, iar taxatorii spun că nu le pot interzice oamenilor să urce în transport // VIDEO

Transportul public rămâne a fi o problemă de la începutul pandemiei încoace. În Chișinău, troleibuzele sunt pline, mai ales dimineața. Șoferii și taxatorii spun că nu le pot interzice oamenilor să urce, mai ales în orele de vârf. În astfel de condiții, vom scăpa cu greu de Covid, afirmă Inspectoratul Național de Securitate Publică. Pentru a găsi soluții, ofițerii de poliție au inițiat un dialog cu administrația Regiei Transport Electric Chișinău.

Dis-de-dimineață, angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică au mers la Parcul de troleibuze nr.1, pentru a afla de ce nu sunt respectate restricțiile impuse pe timpul stării de urgență.

Taxatorii spun că fac tot posibilul ca în transportul public să fie respectate toate restricțiile, însă mulți pasageri sunt încăpăținați și, deseori, chiar agresivi.

Amendarea nu este o soluție. Pentru rezolvarea problemei, se cere o conlucrare, afirmă ofițerii de la INSP.

„Transportul public reprezintă o problemă pentru sănătatea oamenilor. Amendarea oamenilor nu este o soluție, deoarece oamenii în orele de vârf nu au cu ce să se deplaseze la serviciu, respectiv nu au de ales și sunt nevoiți să se îmbulzească. De aceea noi trebuie în comun să rezolvăm această problemă care cade pe umerii noștri a tuturor”, a declarat Oleg Rusu, șef de secție în cadrul Direcției Prevenire al INSP.

Pentru a intra în miezul problemei, echipa noastră de filmare a urcat în troleibuz. În mai toate cazurile, pasageri erau mulți, dar niciunul nu a fost surprins fără mască. Oamenii ne-au spus că singura problemă ar fi distanța socială, care pur și simplu este imposibil de respectat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: