Ministrul Justiției, despre filmulețul cu discuția dintre Lupașcu și Popov: Cei care dau ordine de investigații abuzive, cei care le execută și le folosesc, opriți-vă!

Ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi a anunțat într-o postare pe rețelele de socializare că este urmărit la indicația unor politicieni din țară. Acesta susține că că pe parcursul mandatului, dar și în ultima perioadă, nu o singură dată a avut motive rezonabile de a bănui acest fapt și că în privința sa sunt utilizate măsuri speciale de investigație vădit abuzive. Cu atât mai mult acesta a comentat și imaginile video, care au apărut în presă cu adjunctul procurorului General, Ruslan Popov și fostul procuror, Boris Lupașcu, numit judecător la CC vineri de Parlament și care a renunțat la mandat pe 26 aprilie. 

Foto: UNIMEDIA

Potrivit ministrului, unii actori politici au și oferit deja anumite date ce privesc viața sa privată, în scop de a obține dividende politice.

„Vă amintesc, unii actori politici cu conexiuni subversive chiar au și adus la cunoștință publică date ce vizează viața mea privată, evident distorsionat, în speranța că voi reacționa prin a confirma sau a nega, ca ei să speculeze în ambele ipoteze în vederea obținerii unor dividende politice ieftine.

Notez, informațiile despre viața mea privată și operarea datelor mele cu caracter personal reprezintă un abuz de drept și datele mele personale nu pot fi raportate niciunui politician sau conducător de instituție nici măcar sub parafa ,,secret”.

Am considerat că nu trebuie să reacționez public la abuzurile acelor politicieni iresponsabili și populiști cu conexiuni subversive ce sunt tentați să-mi urmărească viața privată”, menționează Nagacevschi. 

Potrivit lui, lucrurile degradează, iar practicile abuzive sunt utilizate la scară largă, inclusiv împotriva procurorilor.

„Observ însă că lucrurile degradează. Se pare, practicile abuzive sunt utilizate aparent la scară largă, inclusiv împotriva procurorilor, iar politicienii mai și cer pe baza unor așa-zise informații obținute prin abuz de drept, să fie eliberați procurori din funcție.

Dvs, dragi politicieni vreți să construiți stat de drept sau dictatură? Dacă un membru al Guvernului, un procuror aparent sunt expuși unor practici abuzive, atunci cum ar urma cetățenii noștri să se simtă în siguranță?

Pe această cale fac apel către cei ce eventual execută ordine abuzive cu privire la măsuri speciale de investigație, către cei ce eventual dau aceste ordine, cât și către cei ce eventual operează date cu caracter personal în mod abuziv, opriți-vă până nu ați discreditat totul în această țară. De altfel vă asigur, cunosc foarte bine cum să colectez informația despre aceste acțiuni și să-mi apăr drepturile fundamentale”, scrie Nagacevschi. 

Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, se arată nedemurit de decizia de a acord pază de stat, președinte Curții Constituționale, după ce ultima ar fi primit amenințări și declarații nepotrivite din partea politicienilor.

Ministrul Justiției în demisie, care este și membru al CSM, nu a fost acceptat la ședința a CSM. Nagacevschi și-a motivat prezența, după o lungă pauză, prin demersul care l-a expediat în adresa CSM pentru a urgenta procedura de numire a unui judecător la Curtea Constituțională. 

Adjunctul procurorului General, Ruslan Popov, s-a întâlnit duminică cu fostul procuror, Boris Lupașcu, numit judecător la CC vineri de Parlament și care a renunțat la mandat pe 26 aprilie, la o stație PECO din capitală. Imagini cu cei doi au fost surprinse de camerele de supraveghere și expediate la adresa redacției TV8. Procuratura a confirmat întâlnirea dintre cei doi și a venit cu mai multe precizări în contextul valului de controverse apărut în spațiu public, dar și după ce deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a cerut demisia lui Ruslan Popov.


Pub