Ultima oră! Starea de urgență, anulată de Curtea Constituțională! Se așteaptă decretul de dizolvare a Parlamentului

Starea de urgență, instituită în Republica Moldova din 1 aprilie până la 30 mai, a fost anulată de Curtea Constituțională! O decizie în acest sens a fost pronunțată acum câteva clipe de președinta CC, Domnica Manole.

Foto: UNIMEDIA

Magistrații CC au examinat astăzi sesizările privind controlul constituționalității Hotărârii Guvernului cu privire la propunerea declarării stării de urgenţă nr. 43 din 30 martie 2021 și a Hotărârii Parlamentului privind declararea stării de urgenţă nr. 49 din 31 martie 2021 (sesizările nr. 81a/2021 și nr. 82a/2021).

În rezultat, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională Hotărârea privind declararea stării de urgență în Republica Moldova.

Odată ce starea de urgență a fost anulată, președinta Maia Sandu va putea emite, în scurt timp, decretul de dizolvare a Legislativului și va anunța data alegerilor parlamentare anticipate. 


Vezi live textul din ședința de astăzi a Curții Constituționale aici.

În aceste clipe, câteva sute de persoane s-au adunat în fața Curții. La fața locului sunt și oamenii legii.

În Republica Moldova a fost instituită stare de urgență pe întreg teritoriul țării din 1 aprilie până la 30 mai. Propunerea Guvernului a fost aprobată prin votul a 52 de deputați din Legislativ în ședința din 31 martie. 


Pub