Andrian Candu: Aș vrea să cred că haosul în care am fost aruncați din 2019 încoace de cei care pretind că pot să guverneze va dispărea după anticipate

„Am luat act de decizia președintei Maia Sandu despre dizolvarea Parlamentului și fixarea datei alegerilor anticipate la 11 iulie curent. Această situație este rezultatul iresponsabilității și incompetenței guvernărilor din ultimii doi ani care au adus Republica Moldova în pragul falimentului”. Aceasta este reacția liderului Pro-Moldova la deciziile de astăzi de dizolvare a Parlamentului ales în 2019 și numirea datei alegerilor anticipate pentru 11 iulie 2021.

Foto: UNIMEDIA

„Aș vrea să cred că haosul în care am fost aruncați din 2019 încoace de cei care pretind că pot să guverneze va dispare împreună cu cei care l-au alimentat, după anticipate. Totodată, sper că la fixarea datei alegerilor au fost luate în calcul toate aspectele legate de buna desfășurare a alegerilor și contăm că de această dată scrutinul va fi organizat corect, fără păcăleli și fentare a legilor, cu respectarea normelor naționale și internaționale în materie electorală”, a mai menționat Andrian Candu.

Pe 28 aprilie 2021, Înalta Curte a declarat neconstituțională decizia Parlamentului de a instala Stare de Urgență în țară, astfel oferind posibilitatea Maiei sandu să dizolve Legislativului și să anunțe alegeri parlamentare anticipate.

La scurt timp, șefa statului a semnat decretul de dizolvare a Legislativului și a anunțat alegeri anticipate pentru 11 iulie 2021.

Pe 15 aprilie 2021, Curtea Constituțională a decis că sunt întrunite condițiile pentru dizolvarea Parlamentului. Asta după ce Guvernul Gavrilița a acumulat zero voturi în Legislativ, iar Guvernul Grosu nu a reușit să adune cvorumul la ședința plenară. Ambii candidați au fost desemnați de către șefa statului.


Pub