Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Socialiștii, după ce Înalta…

VIDEO Socialiștii, după ce Înalta Curte a declarat neconstituțională instituirea stării de urgență: „Deciziile sunt politice. Noi, socialiștii, nu ne-am speriat niciodată de alegerile anticipate”

După ce Curtea Constituțională (CC) a decis miercuri, 28 aprilie, că instituirea stării de urgență de către majoritatea PSRM – ȘOR este neconstituțională, vicepreședintele socialist al Parlamentului R. Moldova, Vlad Batrîncea, susține că „decizia este una politică și ideologică”.

„Deciziile Curții Constituționale sunt politice și ideologice. Nu este de înțeles pentru niciun jurist aceste decizii (…) Noi, socialiștii, nu ne-am speriat niciodată de alegerile anticipate. Noi suntem cel mai bine pregătiți pentru aceste alegeri, dar noi am avut o poziție foarte clară. Haideți să vedem cum asigurăm gestionarea situației pandemice. Voi, cei cei dreapta, numiți socialiștii de toate relele. Ne pare rău că sunt cetățeni naivi care cred în așa partide”, a declarat Bătrîncea în cadrul unui briefing de presă.

Curtea Constituțională (CC) a decis miercuri, 28 aprilie, că instituirea stării de urgență de către majoritatea PSRM – ȘOR este neconstituțională. Astfel, starea de urgență urmează să fie anulată, iar în aceste condiții în R. Moldova pot fi organizate și desfășurate alegeri parlamentare anticipate, în contextul în care la 15 aprilie curent CC a constatat că există circumstanțe care justifică dizolvarea Parlamentului de la Chișinău.

Între timp, în fața Curții Constituționale zeci de oameni au aplaudat la unison după pronunțarea deciziei CC.