Principală  —  IMPORTANTE   —   Igor Dodon, după ce președinta…

Igor Dodon, după ce președinta Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului: „Pentru Maia Sandu și coordonatorii săi din Occident nu contează riscurile la care sunt supuși cetățenii Moldovei”

„Pentru Maia Sandu și coordonatorii săi din Occident nu contează riscurile la care sunt supuși cetățenii Moldovei” , spune Igor Dodon. Reacția președintelui PSRM a venit după ce președinta Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului.

Aceste alegeri parlamentare au fost inevitabile, din mai multe motive, însă ar fi trebuit să le amânăm din cauza pandemiei. La toamnă, numărul de infectați ar fi fost deja în scădere. (…) La alegeri sau prin orice altă metodă de drept, noi trebuie să demonstrăm că nu vom ceda țara noastră planurilor NATO, or, cu părere de rău, anume la aceasta se reduce acum totul în politica moldovenească: va deveni Moldova o platformă militară pentru NATO sau nu. Noi spunem ferm – Nu!”, susține Dodon.

Potrivit liderului PSRM, „ambasadorii țărilor din Occident își permit să intervină în treburile interne ale Moldovei independente, ceea ce era anterior inadmisibil, iar ambasadorul României ofensează deschis poporul moldovenesc, limba și istoria sa”.

Președinta Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a anunțat data alegerilor parlamentare anticipate – 11 iulie 2021. Se întâmplă după ce Curtea Constituțională a decis miercuri, 28 aprilie, că instituirea stării de urgență de PSRM – ȘOR este neconstituțională.