06:57:26 20.04.2024
Stiri

Ungaria, Polonia și Slovacia își exprimă solidaritatea deplină cu Cehia: „Denunțăm măsurile exagerate luate de Rusia”

Actualitate 28.04.2021 09:01 Vizualizări1346 Autor: Ziarul National
Ungaria, Polonia și Slovacia își exprimă solidaritatea deplină cu Cehia: „Denunțăm măsurile exagerate luate de Rusia”


Premierii Ungariei, Poloniei și Slovaciei transmit un mesaj de deplină solidaritate pentru „prietenul și vecinul apropiat”, Cehia, în ceea ce privește implicarea agenților serviciilor de informații militare rusești în explozia din 2014.

„Noi, prim-miniștrii Poloniei, Ungariei și Slovaciei, ne exprimăm deplina solidaritate cu partenerul și vecinul nostru apropiat, Cehia”, se arată în declarația lor comună, potrivit Gov.pl.

Cei patru lideri condamnă „acest nou act deplorabil de agresiune și de încălcare a dreptului internațional comis de Rusia pe teritoriul european”: „Denunțăm măsurile exagerate luate de Rusia ca răspuns la decizia pe deplin justificată a Republicii Cehe de a expulza 18 ofițeri de informații ruși de pe teritoriul său și oferim sprijinul nostru diplomatic și consular Cehiei”, au mai transmis aceștia.

CITIȚI și OFICIAL // În ce moment al vizitei agentului rus în Cehia, care ar fi explodat un depozit de armament, a fost utilizat pașaportul moldovenesc pe numele lui „Nicolai Popa”. Premierul Ciocoi: „Nu a fost folost la intrarea pe teritoriul acelui depozit”

„Împreună cu prim-ministrul Cehiei, condamnăm cu fermitate acțiunile ilegale și violente desfășurate de către agenții de informații ruși. Nu vom permite ca aceste activități să divizeze Europa. Țările Grupului de la Visegrád sunt hotărâte să ia măsuri împreună cu statele membre ale Uniunii Europene pentru a ne consolida rezistența”, au conchis premierii în declarația sa.

Republica Cehă a anunțat că expulzează 18 membri ai Ambasadei Rusiei la Praga, anunțul fiind cu atât mai suprinzător cu cât este motivat de o suspiciune că serviciile secrete ruse au fost implicate în explozia de la un depozit de muniţii, eveniment petrecut în urmă cu șapte ani.

Drept replică, Moscova a anunţat că 20 de angajaţi ai ambasadei cehe sunt „persona non grata”, potrivit Agerpres.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md