00:45:13 29.03.2024
Stiri

Procuratura CONFIRMĂ întâlnirea „accidentală” a procurorului Popov cu denunțatul Boris Lupașcu: „Cei doi au comunicat în timp ce au servit o cafea”

Actualitate 28.04.2021 16:25 Vizualizări1727 Autor: Ziarul National
Procuratura CONFIRMĂ întâlnirea „accidentală” a procurorului Popov cu denunțatul Boris Lupașcu: „Cei doi au comunicat în timp ce au servit o cafea”


Adjunctul procurorului general, Ruslan Popov, s-a întâlnit pe 25 aprilie curent cu fostul procuror Boris Lupașcu, numit de majoritatea PSRM - ȘOR judecător la Curtea Constituțională și denunțat la Procuratura Generală cu o zi mai înainte pentru „uzurpare de calități oficiale”.

Confirmarea vine de la Procuratura Generală (PG), după ce în spațiul public au fost publicate imagini video de la întâlnirea celor doi.

„Cei doi se cunosc de mai mulți ani, în condițiile în care au activat împreună în cadrul organelor Procuraturii. Întâlnirea între Ruslan Popov și Boris Lupașcu a avut loc pe 25 aprilie 2021 și a fost una accidentală, într-un local public, la o stație peco din capitală, în care cei doi au comunicat în timp ce au servit o cafea”, se arată într-un comunicat al PG.

Instituția nu vede nicio problemă în acest caz, întrucât „interdicții limitative de comunicare între cei doi nu existau”, iar la acel moment Boris Lupașcu „nu era parte a vreunei lucrări pendinte la Procuratură - petiție, proces penal sau cauză penală”.

CITIȚI și Procuratura Generală va examina în ordine PRIORITARĂ sesizarea privind pretinsele fapte de „uzurpare a puterii în stat de către grupul criminal organizat și condus de cetățeanul Igor Dodon”. Este vizat și Boris Lupașcu

„Adresarea deputaților Litvinenco și Pâslariuc prin care solicitau examinarea pretinselor fapte de uzurpare a puterii de stat și tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate a fost recepționată la Procuratura Generală luni, 26 aprilie 2021, fiind dispusă examinarea celor invocate într-un regim prioritar”, mai precizează Procuratura.

Prin același comunicat de presă, Procuratura Generală a transmis un mesaj către „unele forțe politice cu conexiuni subversive”, antrenate în campanii de discreditare a procurorilor responsabili de anchete, să înceteze aceste atacuri și să nu recurgă la utilizarea măsurilor speciale de investigație, întrucât acestea „contravin cadrului legal și sunt efectuate în afara procedurilor penale”.

Menționăm că Boris Lupașcu a renunțat luni la funcția de judecător constituționa, după ce vinerea trecută a depus jurământul în Parlament, în încercarea majorității parlamentare de a o demite pe Domnica Manole de la Curtea Constituțională, fiind nemulțumiți de faptul că Înalta Curte a stabilit circumstanțele de dizolvare a Parlamentului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md