09:31:32 25.04.2024
Stiri

Dosarul anabolizantelor transportate cu mașina Ambasadei de la Moscova: Încă patru inși REȚINUȚI. Ce rol aveau aceștia în schema descoperită la finele anului trecut

Actualitate 28.04.2021 16:37 Vizualizări2124 Autor: Ziarul National
Dosarul anabolizantelor transportate cu mașina Ambasadei de la Moscova: Încă patru inși REȚINUȚI. Ce rol aveau aceștia în schema descoperită la finele anului trecut


Doi bărbați și două femei cu vârste între 34 și 55 de ani au fost reținuți marți, fiind bănuiți de producerea și livrarea anabolizantelor către diferite state ale Uniunii Europene, dar și în Federația Rusă.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), printre reținuți se regăsește și o persoană care a fost implicată în tentativa de contrabandă cu anabolizante prin folosirea unui microbuz al Ambasadei R. Moldova la Moscova, descoperită pe 5 decembrie 2020 la postul vamal Palanca.

Imediat după acest caz, Ambasadorul Andrei Neguța a fost rechemat de la Moscova și a fost reținut. Acum, Neguța se află sub control judiciar și este cercetat pentru complicitate la contrabanda cu anabolizante.

Procurorii, în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și cei ai Serviciului Vamal au depistat, în cadrul perchezițiilor de la domiciliile celor patru persoane reținute ieri, anabolizante similare celor depistate în mijlocul de transport cu numere diplomatice.

Oamenii legii au pus sechestru pe automobile de model „Skoda Superb” și „Toyota Land Cruiser”, cu posibilitatea confiscării ulterioare a acestora.

Cele patru persoane sunt bănuite de pregătire și participare la infracțiunea de contrabandă și riscă amenzi de până la 325 000 de lei sau închisoare de la 3 la 8 ani.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md