00:57:04 20.04.2024
Stiri

Mesajul PREȘEDINȚIEI pentru Stoianoglo: „Procuratura Generală NU are voința de a face lucruri mari. Este greu de înțeles ce se întâmplă cu procurorul general… este un MISTER. Cred că este înconjurat de oameni, care au anumite interese...”

Actualitate 28.04.2021 16:54 Vizualizări28119 Autor: Ziarul National
Mesajul PREȘEDINȚIEI pentru Stoianoglo: „Procuratura Generală NU are voința de a face lucruri mari. Este greu de înțeles ce se întâmplă cu procurorul general… este un MISTER. Cred că este înconjurat de oameni, care au anumite interese...” cotidianul.md


Procuratura Generală, cu Alexandr Stoianoglo în frunte, nu ar avea voință pentru a realiza lucruri mari. De această părere este consilierul prezidențial pe probleme juridice, fosta ministră a Justiției, Oleasea Stamate.

„Este greu de înțeles ce se întâmplă cu procurorul general. Și pentru mine este uneori un mister. Cred că este înconjurat de oameni care au anumite interese. Dar tot el s-a înconjurat de acești oameni, așa că nu are pe cine da vina în această privință. Nu i-am pus noi adjuncții și șefii interimari ai procuraturii specializate. Tot dânsul i-a ales”, a declarat Olesea Stamate într-un interviu pentru buletinul informativ al Asociației pentru Politică Externă, transmite Infotag.

Potrivit Olesei Stamate, Procuratura Generală condusă de Alexandr Stoianoglo nu ar fi obținut încă rezultate în dosarele de rezonanță.

Astfel, sursa citată subliniază că cea mai scurtă cale pentru reformarea sistemului de justiție ar fi „inițierea unei urmări penale pentru cel puțin 4-5 actori mari din segmentul judecătoresc, dar și din procuratură”.

„Acest lucru ar putea da un exemplu pentru toți ceilalți. Ei ar înțelege că de acum înainte nu se mai poate așa. Fie te conformezi și joci după reguli sau pățești ca astfel de magistrați. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie pedepsiți câțiva dintre acești „pești mari”. Deocamdată nu vedem o dinamică în acest sens. De aceea, evaluarea externă (a judecătorilor și procurorilor) rămâne unica oportunitate viabilă”, a conchis consilierul Maiei Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md