02:37:59 29.03.2024
Stiri

PUN se pregătește de ANTICIPATE cu noi membri. Un constituționalist de marcă a aderat la formațiunea lui Octavian Țîcu și se va regăsi pe listele partidului la alegerile de pe 11 iulie curent: „Nu va fi un BLOC al unioniștilor”

Actualitate 28.04.2021 20:30 Vizualizări3505 Autor: Ziarul National
PUN se pregătește de ANTICIPATE cu noi membri. Un constituționalist de marcă a aderat la formațiunea lui Octavian Țîcu și se va regăsi pe listele partidului la alegerile de pe 11 iulie curent: „Nu va fi un BLOC al unioniștilor” Captură


Constituționalistul și deputatul primului Parlament, Alexandru Arseni, a aderat la Partidul Unității Naționale (PUN), a anunțat astăzi liderul acestei formațiuni, Octavian Țîcu, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova, la care a participat și Alexandru Arseni. Oferta a fost făcută chiar înaintea emisiunii, iar Alexandru Arseni a acceptat, a precizat Țîcu.

Potrivit lui Țîcu, sunt șanse foarte mari ca partidele proeuropene și prounioniste să aibă majoritate parlamentară în următorul Parlament. De asemenea, Țîcu susține că nu are rost ca PUN să intre în alegerile parlamentare de pe 11 iulie curent alături de Platforma „Demnitate și Adevăr”.

„Noi avem o platformă deschisă pentru unioniștii cu merite, personalități integre, care au făcut lucruri importante pentru cauza unității naționale. Persoane care sunt vizibili și importanteîn R. Moldova, dar și în România. Pentru alte forme de combinații și alianțe nu mai este timp și nici nu mai este necesitate. Ele nu vor funcționa, pentru că dincolo de construcția… Ar fi logic de reiterat blocului ACUM, adică PAS, PPDA și PUN. Într-o asemenea formulă, câștigam categoric alegerile. Doar cu Platforma „DA” nu există posibilitatea să facem o alianță din mai multe raționamente și deosebiri flagrante de poziționare. Noi propunem consolidarea polului unionist în jurul PUN, iar lucrul acesta se întâmplă în fiecare zi. Chiar astăzi domnul Alexandru Arseni a acceptat să vină pe platforma unionistă a PUN și îi mulțumesc că are încredere în noi. Deja zeci de personalități au procedat la fel. Astfel, noi avem o ofertă pentru toți cetățenii R. Moldova, nu doar pentru unioniști și cei care se cred români. Proiectul nostru este pentru bunăstarea tuturor cetățenilor R. Moldova. Este cea mai scurtă cale de accedere în UE și în NATO, prin reUnirea cu România”, a precizat Țîcu.

Liderul PUN a mai adăugat că până acum nu a avut un dialog cu liderii altor partide unioniste, dar unii dintre aceștia s-ar putea regăsi pe lista PUN la alegerile parlamentare anticipate.

„Nu am avut până acum dialog cu liderii altor partide unioniste. Pe platforma unionistă vor fi acceptați unii dintre acești lideri… Vom discuta acest lucru. Noi nu vom crea bloc, să fie clar. Nu vom crea un bloc electoral al unioniștilor sau al dreptei. Vom accepta o platformă extinsă pe baza PUN, pentru toți unioniștii din R. Moldova”, a conchis Țîcu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md