Peste 500 de antreprenori din 34 de țări ale lumii vor participa la Forumul Comerțului din Moldova

28 Apr. 2021, 07:43
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
28 Apr. 2021, 07:43 // Actual //  MD Bani

Forumul Comerțului din Moldova este un eveniment internațional online este organizat de PNUD cu sprijinul financiar al Suediei în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade) și va avea loc în perioada 28-30 aprilie. Acesta va întruni peste 500 de antreprenori din 34 de țări ale lumii.

Majoritatea participanților sunt așteptați din Moldova, Turcia, România, Belarus, Croația, Ucraina, Maroc etc. Printre participanți sunt reprezentanți ai companiilor care lucrează în industria auto, industria creativă, industria IT, producția de îmbrăcăminte și încălțăminte, în industria turismului etc.

În cadrul evenimentului, experți naționali și internaționali vor prezenta soluții pentru a depăși consecințele negative ale criza pandemiei, discutați despre oportunitățile DCFTA în pandemiile și beneficiile comerțului electronic și ale transformării digitale a relațiilor comerciale; vor prezenta soluții pentru integrarea producătorilor de produse agroalimentare și textile în lanțurile valorice globale, precum și cele mai mari tendințe cu amănuntul din 2021.

Economistul și scriitorul suedez Kjell Anders Nordström, economistul futurist englez Bernard Marr), reprezentantul WTO Kathryn Lundquist și alții. Forumul Comercial al Moldovei va deveni, de asemenea, o platformă pentru stabilirea de parteneriate între producătorii moldoveni și rețelele / distribuitorii comerciali din UE, în acest scop vor fi organizate sesiuni B2B. În același timp, a fost deja organizată o piață pe platforma electronică a forumului, unde participanții își prezintă bunurile și serviciile (peste 460 de oferte).

Reprezentanții sectoarelor public și privat, donatori internaționali, mediul academic, companii și asociații de afaceri sunt invitați să dialogheze la forum. Informații mai detaliate despre eveniment și înregistrarea participanților sunt disponibile la linkul: https://moldova-trade-forum.b2match.io.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Iubitorii de peisaje idilice beneficiază de un nou top al plajelor cu cele mai albastre ape din lume, realizat de o companie pentru închirierea de case de vacanță, transmite Rador. Autorii clasamentului au dorit să se bazeze pe criterii științifice, iar pentru aceasta au întocmit mai întâi o listă lungă cu cele mai populare și mai frumoase plaje din lume, după care a urmat analiza culorii apelor.

În acest scop, au preluat imagini brute, neprelucrate ale plajelor de pe Google Maps și apoi, folosind instrumentul digital pipetă pentru potrivirea culorii, au determinat nuanța exactă a apei pe care mai apoi au comparat-o cu nuanța declarată oficial ca fiind cel mai intens albastru (YInMn Blue).

În urma acestei analize, pe primul loc, s-a situat plaja Pasqyra (Mirror Beach) din apropiere de stațiunea Saranda din Albania. Urmează apoi două plaje grecești: Bouka de lângă orașul Messini din Peloponez și Kassiopi din Corfu.

Pe locul al patrulea se află Plage de la Vernette din Franța, urmată de plaja Kaputas din Turcia.

Top zece este completat de alte trei plaje grecești: Voulisma, situată pe locul șase, Foki, situată pe locul șapte și Ombros Gialos pe locul nouă, precum și de o plajă din Portugalia, Praia do Carvalho (locul opt) și una din Spania, Los Lances Beach, situată pe locul zece.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău