Doi jurnaliști spanioli au fost uciși în urma unui atac în Burkina Faso. Aceștia filmau un documentar în această țară

original-1tpi

Doi jurnaliști spanioli și un activist civic irlandez au fost uciși după o ambuscadă armată asupra unei patrule anti-braconaj lângă o rezervație naturală din estul Burkina Faso, potrivit declarațiilor autorităților din Burkina și cele spaniole, din 27 aprilie, scrie agenția Reuters, citat de media-azi.md.

Cei trei străini și un membru al forțelor armate din Burkina Faso au fost dați dispăruți luni, 26 aprilie, după un atac de dimineață asupra unei patrule formate inclusiv din gardieni forestieri, potrivit informațiilor autorităților din Burkina Faso.

Prim-ministrul Spaniei, Pedro Sanchez, a afirmat că cei doi jurnaliști – David Beriain și Roberto Fraile – filmaseră un documentar înainte de a fi uciși. „Cea mai rea veste este confirmată”, a scris el pe contul său de Twitter.

Ministerul de externe al Irlandei, Simon Coveney, a declarat că a primit confirmarea privind decesul cetățeanului irlandez Rory Young în Burkina Faso și a condamnat atacul care a avut loc. Rory Young, născut în Zambia, este cunoscut drept șeful organizației anti-braconaj Chengeta Wildlife.

Guvernul Burkina Faso a raportat o creștere a numărului de cazuri de violență în ultimele zile – aproximativ 10 civili uciși într-o serie de raiduri armate asupra satelor.

Burkina Faso se confruntă cu o criză de securitate din ce în ce mai profundă, în timp ce grupurile cu legături cu Al Qaeda și Statul Islamic intensifică atacurile asupra armatei și a civililor, în ciuda prezenței forțelor franceze și ONU.

Autoritățile locale nu i-au identificat pe agresori, iar până în prezent nimeni încă nu și-a asumat responsabilitatea pentru ambuscada asupra patrulei anti-braconaj, care a avut loc pe un drum către rezervația împădurită Pama.

Burkino Faso se află pe locul 37  din 180 de țări în clasamentul Indicele Libertății Presei 2021.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente