Se plictisea în izolare și a luat ore suplimentare. Un băiat de doar 12 ani absolvă liceul și facultatea în același timp

0f18a10e-1992-4b92-8be6-e913fb1a18bf_1140x641
Foto: 12newsnow.com

Un băiat de 12 ani, din Carolina de Nord, a folosit perioadele lungi de inactivitate din perioada pandemiei pentru a lua ore suplimentare la școală, informează CNN, notează Digi24.

Acum, un an mai târziu, Mike Wimmer, din Salisbury, se pregătește să absolve liceul și facultatea în aceeași săptămână, relatează CNN.

Wimmer a finalizat patru ani de școală într-un an: doi ani de liceu și un colegiu de doi ani. El va primi diploma de absolvent de la Colegiul Comunitar Rowan-Cabarrus pe data 21 mai, iar pe cea de la Liceul Concord Academy, pe 28 mai.

În ciuda faptului că este mult mai tânăr decât colegii săi de la liceu sau din colegiu, Wimmer a spus că se înțelege bine cu ei.

Copilul, care este foarte interesat de robotică, a declarat pentru CNN că este genul de persoană pasionată „de matematică și știință”. A avut întotdeauna o afinitate pentru tehnologie, spunând că la vârsta de 18 luni, când a primit primul său iPad, s-a întrebat cum funcționează.

El a învățat aproape tot ce știe despre programare și robotică singur și și-a creat propriul startup, numit Reflect Social, care „combină platformele sociale populare cu dispozitive Internet of Things (IoT), oferind o nouă experiență socială dinamică”, potrivit site-ului său .

„Scopul meu antreprenorial este să construiesc o tehnologie care să le permită oamenilor să ducă o viață mai bună”, a spus el.

Părinții lui Wimmer au spus că sunt mândri de persoana care a devenit fiul lor.

„Dacă o ușă este încuiată, va găsi un mod de a-și îndeplini obiectivele”, a declarat mama, Melissa Wimmer, pentru CNN.

Copilul spune că, după, absolvire, are în vedere mai multe opțiuni. Deja a primit mai multe oferte de lucru chiar și din afara SUA, are mai multe oportunități de a-și continua studiile și i s-a oferit și o bursă pentru a-și dezvolta startup-ul.

Mike vrea ca lumea să știe că este un copil și își face timp și pentru joacă. În place să joace baschet și să construiască lego.

 „O mulțime de oameni cred că am renunțat la copilărie sau cumva am pierdut-o, dar eu mă distrez de minune”, a spus băiatul de 12 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente