Maia Sandu a anunțat dizolvarea parlamentului. Vezi când vor avea loc alegerile parlamentare anticipate

Foto: Maia Sandu

Astăzi, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională introducerea stării de urgență, lucru ce a dat undă verde președintei Maia Sandu să dizolve parlamentului.

Președinta Maia Sandu a anunțat în cadrul unei conferințe de presă despre semnarea decretului de dizolvare a parlamentului. Totodată, șefa statului a anunțat data alegerilor parlamentare anticipate, care vor avea loc pe 11 iulie 2021.

„Am semnat decretul de dizolvare a Parlamentului. Data alegerilor parlamentare anticipate este 11 iulie. Guvernul urmează să aloce bani pentru alegerile parlamentare din bugetul de stat pentru pregătirea și desfășurarea alegerilor”, a declarat președinta Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a mai menționat că suntem tot mai aproape de a pune punct haosului politic.

„Urmează un efort mare. Cetățenii au câștigat dreptul de a-și decide viitorul, însă responsabilitatea pentru acest viitor stă pe umerii fiecăruia dintre noi. Lupta pentru curățarea sistemului public, lupta pentru curățarea clasei politice, pentru oprirea hoțiilor, lupta pentru dreptate este o luptă grea, dar suntem pe calea cea bună. Suntem tot mai aproape de a pune punct haosului pe care unii au încercat din răsputeri să-l prelungească și să-l adâncească ca să poată fura în continuare. Avem acum șansa de a alege calea spre normalitate. Să o folosim cu înțelepciune”, a mai menționat Maia Sandu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente