Reacția lui Igor Dodon după ce Maia Sandu a anunțat data alegerilor parlamentare. „Vreți alegeri, mergem la alegeri!”

dodon-alegeri-1920×1020-c-default
Foto: privesc.eu

Igor Dodon a venit cu reacție publică după ce Maia Sandu a anunțat data alegerilor parlamentare anticipate, care vor avea loc în această vară, la 11 iulie. Liderul PSRM a anunțat că scrutinul este inevitabil, însă ar fi trebuit să fie amânat din cauza pandemiei.

Igor Dodon a menționat că PSRM este pregătit să facă față acestei provocări politice și să demonstreze că electoratul socialiștilor este de încredere, este puternic din punct de vedere moral și înțelege foarte bine, cine și ce reprezintă în politica internă și cea externă.

„Noi suntem pregătiți să facem față acestei provocări politice și să demonstrăm că electoratul socialiștilor este de încredere, este puternic din punct de vedere moral și înțelege foarte bine, cine și ce reprezintă în politica internă și cea externă.

Aceste alegeri parlamentare au fost inevitabile, din mai multe motive. Însă ar fi trebuit să le amânăm din cauza pandemiei. La toamnă, numărul de infectați ar fi fost deja în scădere. Însă dacă pentru Maia Sandu și coordonatorii săi din Occident nu contează riscurile la care sunt supuși cetățenii Moldovei, dacă Curții Constituționale aservite politic nu-i pasă de Constituție și ei toți împreună insistă asupra unei campanii electorale imediate, să-și asume toată responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă.

Acum, oamenii trebuie să conștientizeze, în ce situație a ajuns astăzi țara noastră. Și de ce unii se grăbesc atât de mult” a declarat Igor Dodon.

Amintim că președinta, Maia Sandu, a semnat decretul de dizolvare a parlamentului și de numire a  datei alegerilor anticipate. Anunțul a fost făcut după ce Înalta Instanță a declarat neconstituțională starea de urgență votată de PSRM-ȘOR.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente