(video) Ford – primul producător auto care anunță producția unui vehicul complet electric în România

Ford a anunţat că va investi 300 de milioane de dolari pentru a construi un nou vehicul comercial ușor în 2023, la uzina sa de la Craiova, inclusiv o versiune complet electrică a acestuia, ce va debuta în 2024. Acesta va fi primul vehicul Ford de volum, complet electric, construit în România!

Ni se oferă indicii că este vorba despre noua generație Ford Transit Custom, care va include o versiune complet electrică pe lângă variantele plug-in hybrid, mild hybrid și versiunile pe motoare convenționale avansate, produse la uzina de motoare Ford Dagenham din Marea Britanie. Transmisiile vor fi construite la Ford Halewood Transmissions Limited, tot în Marea Britanie.

Noua gamă Transit Custom – care include furgoneta Transit Custom și vehiculul de transport persoane Tourneo Custom – intră în producție în prima jumătate a anului 2023, cu versiuni complet electrice pentru ambele modele, parte a celei mai extinse game Transit Custom oferită vreodată clienților europeni.

“Prin introducerea unei versiuni complet electrice din 2024, Craiova va deveni a treia noastră fabrică din Europa unde se produc vehicule complet electrice. Investiția din Craiova vine în contextul celorlalte investiții anunțate deja pentru Centrul de Vehicule Electrificate Ford din Köln (Germania) și pentru uzina Kocaeli a Ford Otosan din Turcia și trimite un semnal clar în legătură cu promisiunea noastră de a le oferi clienților din Europa vehicule comerciale cu zero emisii”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa.

Investiția totală Ford în operațiunile sale de producție din România – incluzând și investiția anunțată astăzi – se apropie de 2 miliarde de dolari, de la preluarea fabricii din Craiova, în 2008.

În ultimii ani s-au făcut îmbunătățiri semnificative la fabrica din Craiova; peste 600 de roboți au fost instalați pentru a îmbunătăți și eficientiza procesele de ștanțare, vopsire sau asamblare a caroseriilor și șasiurilor. Aproximativ 6.000 de persoane lucrează pe liniile de asamblare de vehicule și motoare din Craiova.

În februarie, Ford și-a luat angajamentul ca întreaga sa gamă de vehicule comerciale din Europa să fie pregătită pentru zero emisii, complet electrică sau plug-in hybrid, până în 2024. Se preconizează că două treimi din vânzările de vehicule comerciale ale Ford vor fi reprezentate de modelele complet electrice sau plug-in hybrid, până în 2030.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/