(foto) Primul aerokit din fibră de carbon pentru Maserati MC20 este gata și nu costă deloc ieftin

Studioul 7 Designs din New York a anunțat un pachet de tuning discret pentru noul supercar al celor de la Maserati, înainte ca acesta să ajungă în vânzare. Oferta se rezumă doar la un aerokit care va exista într-o ediţie limitată.

Kitul a fost numit ARIA şi va fi realizat cu ajutorul companiei 1016 Industries, specializată în producţia părţilor de caroserie şi a pieselor din fibră de carbon, aftermarket, pentru maşini marca Lamborghini, McLaren, Porsche, etc.

7 Designs va propune o bară de protecţie frontală cu un splitter nou, o pereche de aripioare pe bara de protecţie frontală, noi praguri laterale, o nouă bară de protecţie posterioară cu un difuzor imens, o aripă posterioară, corpuri pentru oglinzile retrovizoare, un acoperiş modificat pentru a include o priză de aer care va direcţiona curenţi spre motor, alături de prize de aer suplimentare în profil.

În total vor exista doar 25 de kituri ARIA, testate în tunel eolian şi fiind generatoare de forţă de apăsare suplimentară, fiecare având un cost de 65.000 de dolari! Noile părţi nu vor afecta garanţia din fabrică a Maserati pentru că majoritatea vor putea fi demontate la necesitate (plug and play).

Important mai este de notat că părţile ARIA vor înlocui practic complet capătul posterior inferior al mașinii, inclusiv vor fi repoziționate terminaţiile de eşapament. Proprietarii de MC20 trebuie să reţină asta dacă vor comanda maşina cu un Maserati carbon package.

Producția noului MC20 începe în luna mai, având în Italia un preţ de start de puţin peste 200.000 de euro. Amintim că va oferi 630 CP şi un timp de sprint 0-100 km/h în 2.9 secunde.

Cmentariile sunt închise