„Filaj politic”. Socialistul Novac îi prezintă pe „colegii” Popov și Lupașcu drept „victime” ale  SIS  

Ilie Gulca
28/04/2021
Ruslan Popov și Boris Lupașcu

Deputatul PSRM, Grigore Novac, a anunțat că va cere Procuraturii Generale să investigheze ridicarea imaginilor de pe camerele de supraveghere din benzinăria unde s-au întâlnit procurorul general adjunct, Ruslan Popov, și Boris Lupașcu. Cei doi s-au întâlnit, pe 25 aprilie 2021, la două zile după ședința Parlamentului în care s-a decis anularea hotărârii privind numirea Domnicăi Manole la funcția de judecător la Curtea Constituțională și desemnarea lui Lupașcu în locul ei.

„Moldova se transformă într-un stat dictatorial în care serviciile speciale filează oponenții politici ai Maiei Sandu, dar și pe demnitari publici incomozi. Prin decizia de ieri a Curții Constituționale, Serviciul de Informație și Securitate a rămas sub controlul Maiei Sandu, iar astăzi am văzut primele roade ale activității acestui serviciu”, scrie Novac pe pagina sa Facebook.

Socialistul a afirmat că deține informații, „deocamdată neoficial”, că imaginile video apărute în presă despre întâlnirea adjunctului procurorului general, Ruslan Popov, cu Boris Lupașcu, numit vinerea trecută judecător la Curtea Constituțională, ar fi fost ridicate de la benzinărie de către SIS.

Deputatul susține că vrea să afle care este rolul SIS în filajul unui judecător al Curții Constituționale și a procurorului general adjunct.

„Vrem să aflăm rolul SIS în filajul unui judecător al Curții Constituționale și al procurorului general adjunct. Mai știm că acest filaj a fost făcut la indicația Maiei Sandu, căreia i se subordonează direct SIS. Ulterior, imaginile ridicate de această instituție au ajuns la o redacție media proprezidențială. Această acțiune confirmă faptul că serviciile secrete moldovenești sunt folosite de Maia Sandu în lupta politică”, notează parlamentarul.

Procuratura Generală a calificat, pe 28 aprilie, întâlnirea dintre Ruslan Popov și Boris Lupașcu, de 40 de minute, drept accidentală. Pe 27 aprilie, Boris Lupașcu a renunțat la „mandatul care i-a fost încredințat”. 

Curtea Constituțională a calificat, pe 26 aprilie, hotărârea Parlamentului privind numirea lui Boris Lupașcu la judecător la Curtea Constituțională anticonstituțională

Ilie Gulca
28/04/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii