fbpx

ultima oră, video, doc | Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a anunțat data alegerilor anticipate

Președinta Maia Sandu a declarat în această seară că a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului. Anunțul vine imediat după ce astăzi Curtea Constituțională (CC) a anulat starea de urgență instituită de majoritatea PSRM-Pentru Moldova pentru perioada 1 aprilie – 30 mai, declarând-o neconstituțională. Totodată, președinta a anunțat și stabilirea datei alegerilor anticipate – 11 iulie 2021.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Guvernul urmează să aloce din resursele de stat resursele necesare pentru organizarea alegerilor”, a precizat Maia Sandu.

Prin această decizie am deschis calea pentru ca cetățenii să poată să-și aleagă un Parlament nou, care să servească interesele țării și ale oamenilor. Puterea este acum în mâinile poporului. Puterea este în mâinile dumneavoastră. Am încredere că cetățenii noștri vor alege calea corectă spre crearea unui stat dezvoltat și democratic, în care oamenii să trăiască în pace și bunăstare”, a declarat ea.

 

Decretul președintei urmează a fi examinat de CC. În cazul în care Înalta Curte declară actul conform Constituției, alegerile parlamentare anticipate urmează a fi organizate nu mai târziu de 28 iulie, întrucât Codul Electoral stabilește că scrutinul trebuie să aibă loc în cel mult trei luni de la dizolvarea Legislativului.

Amintim că până la decizia CC de astăzi, președinta nu putea semna un astfel de decret, întrucât Parlamentul, potrivit legii, nu poate fi dizolvat în perioada stării de urgență.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button