/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

/FOTO/ Dezvoltatorul Newton House Grădina Botanică a făcut un angajament public, asumându-și cerințele din decizia CMC și alte investiții suplimentare

missing
28 aprilie 2021, ora 20:57

Printr-un angajament public oficial, dezvoltatorul Newton House garantează îndeplinirea amendamentelor solicitate de CMC. Suplimentar, investitorul își asumă să contribuie, din cont propriu, la dezvoltarea infrastructurii din mun. Chișinău, construind mai multe obiecte de menire social-culturală

Pentru a vedea lista completă de amendamente asumate și garantate de către investitor în proiectul din sectorul Botanica, vedeți video-ul pe pagina oficială NEWTON HOUSE

Pentru a evita potențialele insinuări și orice tip de manipulare a opiniei publice, cât și interpretări ale Planului Urbanistic Zonal de valorificare a terenului din perimetrul străzilor Grădina Botanică și Burebista, reprezentanții oficiali ai investitorului au venit cu un Angajament public, pe care l-au depus oficial și la Primăria mun. Chișinău. 

Așadar, dezvoltatorul își asumă cu deplină responsabilitate să realizeze toate amendamentele prevăzute de CMC și chiar mai multe facilități din cont propriu pentru locatari.

Va fi construită o grădiniță contemporană cu teritoriu verde amenajat. Un mediu social confortabil și sigur pentru micuți, precum și o minunată zonă de agrement în conformitate cu normele legislative și cele mai bune practici europene. Grădinița va avea două etaje, va fi amplasată într-o clădire separată și va fi dotată cu teren de joacă și cu parcări separate. 

Dezvoltatorul va investi considerabil în infrastructura orașului și va preda în proprietatea municipiului obiecte publice, pe care le va construi sau renova din cont propriu

Vor fi realizate următoarele obiective distincte:

  • Pasarelă modernă peste str. Grădina Botanică inclusiv conform normelor ce reglementează deplasarea persoanelor cu nevoi speciale.
  • Parcaj auto public și gratuit pentru vizitatorii parcului Grădina Botanică.
  • Trecere suplimentară pietonală, securizată cu semafor, pe str. Burebista. 
  • Construcția a două stații moderne pentru așteptarea transportului public pe str. Grădina Botanică și str. Burebista cu transmiterea lor ulterioară către municipalitate.
  • Amenajarea, din contul propriu al investitorului și în conformitate cu legislația, a scuarului din str. Sarmizegetusa și participarea la amenajarea scuarului din bd. Dacia, cu transmiterea ulterioară a lucrărilor în proprietate municipală. 

Focus pe calitate și facilități complementare

Echipa NEWTON HOUSE a prevăzut o serie de facilități pentru rezidenți în noul proiect din sectorul Botanica. 

Prin urmare, va fi construită parcare auto subterană în două niveluri. Un aspect important este faptul ca accesul în parcarea subterană va fi asigurat din partea posterioară a curților blocurilor locative, în felul acesta siguranța pietonilor va fi adusă la nivel maxim.

Dezvoltatorul imobiliar își asumă să construiască și un complex sportiv de tip închis cu bazin de înot, amplasat în clădire separată, terenuri mixte pentru sport și recreere în aer liber, terenuri de joacă pentru copii de toate vârstele de cca 1000 m2 în fiecare curte din complexul rezidențial, cu instalații certificate în Uniunea Europeană. 

Vor fi amenajate piste pentru bicicliști de peste 1 km lungime cu mai multe circuite, care nu se intersectează carosabilul. Curțile vor fi securizate de tip închis, destinate în totalitate locatarilor, cu limitarea transportului auto. 

De asemenea, se preconizează plantarea în mun. Chișinău și suburbii hectare întregi de copaci, inclusiv și soiuri din Cartea Roșie. Dezvoltarea cartierului este indisolubil legată de minunată zonă de agrement parcul natural Grădina Botanică. O zonă confortabilă, sigură și prietenoasă și, cel mai important, o zonă plină de viață.

Suntem convinși că în aceste condiţii, proiectul Newton House Grădina Botanică va deveni o adevărată carte de vizită a Capitalei. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram