/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Newton House garantează respectarea cerințelor CMC în realizarea PUZ de la Grădina Botanică

missing
28 aprilie 2021, ora 22:20

Compania Newton House, cunoscută pe piața imobiliară, datorită reputației impecabile după ce a ridicat complexul locativ din sectorul Buiucani al Capitalei, își propune să construiască un alt complex modern, de această dată în sectorul Botanica. Compania spune că a luat în calcul toate solicitările formulate de către autorități, pe care le va implementa, pentru ca astfel să ofere clienților locuințe și infrastructură de calitate superioară.

În scopul evitării oricărui tip de manipulare a opiniei publice și interpretări al Planului Urbanistic Zonal de valorificare al terenului din perimetru străzilor Grădina Botanică și Burebista, reprezentanții oficiali ai investitorului au venit cu un Angajament public, pe care l-au depus oficial și la Primăria mun. Chișinău.

Responsabilii de la „Newton House” își propun ca întregul teritoriu pe care va fi ridicat complexul să fie proiectat conform conceptului „Mediu fără bariere”, ceea ce presupune ca terenul să nu aibă trepte — cu astfel de proiecte se mândresc cele mai contemporane cartiere europene, iar acum un astfel de standard devine realitatea și în capitală.

Printr-o declarație publică, echipa Newton House își asumă angajamentul față de societate și față de chișinăuieni că va realiza cu deplină conștiinciozitate toate cerințele prevăzute în Decizia CMC.

Pe lângă construcția unei grădinițe, dezvoltatorul își propune să renoveze două scuaruri, să construiască o pasarelă pietonală, piste pentru ciclism, să asigure locuri de parcare gratuite pentru vizitatorii parcului natural Grădina Botanică, amenajarea stațiilor pentru așteptarea transportului public și alte facilități sociale.

Dezvoltatorul va investi considerabil în infrastructura orașului și va preda pe bilanțul municipiului obiecte publice, pe care le va construi sau renova din cont propriu, conform prevederilor legale.

(P.) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram