image
Sursa foto: CC Curtea Constituțională

Ultima oră: CC a declarat NECONSTITUȚIONALE deciziile adoptate de coaliția PSRM-Șor săptămâna trecută

UPDATE 10:48 // Curtea Constituțională a declarat NECONSTITUȚIONALE deciziile adoptate la sfârșitul săptămânii trecute de coaliția PSRM-Șor privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale (Domnica Manole) și a Hotărârii Parlamentului din 23 aprilie 2021 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale (Boris Lupașcu). Hotărârea este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac și intră în vigoare la data adoptării.

UPDATE 10:19 // După ce reprezentantul Parlamentului și autorii sesizării și-au prezentat poziția, Curtea Constituțională s-a retras în deliberări, urmând să anunțe peste jumătate de oră dacă deciziile adoptate vineri de coaliția PSRM-Șor, privind „demiterea” Domnicăi Manole și „numirea” lui Boris Lupașcu la CC sunt sau nu constituționale. Precizăm că, între timp, Boris Lupașcu a renunțat la mandat.

UPDATE 09:33 // Judecătorii CC au respins cererea de recuzare a Domnicăi Manole și au purces la examinarea sesizărilor.

UPDATE 09:10 // Curtea s-a retras în deliberări după ce reprezentantul Parlamentului a solicitat recuzarea Domnicăi Manole de la participarea la ședință. Motivul invocat de reprezentatul Legistativului este că Manole este direct vizată în sesizările care urmează să fie examinate. Magistrații s-au retras în deliberări pentru a decide în privința cererii de recuzare a președintei CC.

La Curtea Constituțională are loc ședința de examinare a sesizărilor privind controlul constituționalității Hotărârii Parlamentului de a o „demite” pe Domnica Manole din funcția de judecător al Curții și cea de numire a unui nou judecător, Boris Lupașcu.

Urmăriți în direct ședința CC:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: