image
Sursa foto: Jurnal.md

Maia Sandu convoacă astăzi Consiliul Suprem de Securitate; Va fi audiată situația de la Calea Ferată din Moldova

Președintele Maia Sandu convoacă astăzi Consiliul Suprem de Securitate începând cu ora 13:00. Pe ordinea de zi figurează un singur subiect, membrii CSS vor audia informațiile și rapoartele privind situația la Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova”.

Ședința va avea loc la Președinție.

Amintim că Republica Moldova riscă să piardă un obiectiv strategic, cum este Calea Ferată a Moldovei, datoriile căreia la momentul actual sunt de 837 de milioane de lei. Potrivit vicepreședintelui Parlamentului Alexandru Slusari, cei 6000 de angajați ai întreprinderii sunt disperați, iar mulți dintre ei nu și-au văzut salariile deja timp de cinci luni. La momentul actual schemele de corupție ar continua, pe fundalul lipsei unui control din partea Guvernului, astfel împingând întreprinderea spre faliment.

Subiectul urma să fie discutat la Consiliul Suprem de Securitate, dar a fost amânat deja de două ori sub pretextul că nu a venit directorul acestei întreprinderi, Adrian Onceanu.

Ieri angajații Căilor Ferate din Modlova au ieșit la o nouă acțiune de protest, solicitând achitarea datoriilor pentru salarii.

Săptămâna trecută deputații din Platforma DA au depus un proiect de lege pentru a soluționa parțial problema angajaților de la întreprindere. A fost propusă alocarea subvențiilor concret pentru salariați, și nu întreprinderii în sine care imediat ce va recepționa banii va fi asaltată de creditori, existând riscul ca angajații să nu-și primească în continuare salariile. Autorii proiectului au propus ca subvențiile alocate să fie în valoare de cel puțin două salarii medii pentru o persoană.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: