image
Sursa foto: Președinte.md

Slusari, după ședința CSS: A fost confirmată cifra datoriilor CFM de 837 mln. lei; Am susținut ideea demisiei actualului șef

Cifra datoriilor întreprinderii de stat Calea Ferată a Moldovei e de 837 de milioane de lei, dintre care 164 de milioane sunt restanțele la salarii. Aceste cifre au fost enunțate azi inclusiv în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, după ședința CSS.

Potrivit deputatului, actualmente întreprinderea se confruntă cu probleme grave legate de lipsa combustibilului. Timp de două zile Calea Ferată a Moldovei nu a avut motorină.

„Totodată, în cadrul ședinței am reiterat poziția Platformei DA privind necesitatea alocării urgente a subvențiilor angajaților entității, care nu și-au văzut salariile timp de cinci luni, în mărime de două salarii medii. Cea mai scurtă și legală cale ar fi decizia Comisiei Situații Excepționale. Urmează ca Președintele să discute acest subiect cu prim-ministrul interimar, care a lipsit la ședința CSS. Sper mult ca propunerea noastră să se regăsească în recomandările Consiliului către Guvern”, a menționat Alexandru Slusari.

Deputatul a mai adăugat că a susținut ideea demisiei imediate a actualului șef al CFM.

„El demult a pierdut contactul cu colectivul și nici nu are dreptul moral să candideze la funcția de șef al acestei întreprinderi strategice. Totodată, am propus anularea concursului actual butaforic, la care din start era cunoscut că trebuie să căștige un candidat al lui Igor Dodon. În același timp, am spus că nu cred că Agenția Proprietății Publice este capabilă să prezinte un plan de redresare a situației la Calea Ferată, ținănd cont de faptul că actuală conducere a structurii respective reprezintă interesele grupărilor criminal-politice și prin inacțiunile sale contribuie tot mai mult la delapidările proprietății publice, atăt în țara, căt și în Ucraina. Mai degrabă CSS ar trebui să ceară demisia șefului APP”, a mai spus deputatul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: