(video) Ședință „fulger” la CSM. În 20 de minute au fost votate nouă subiecte. Ce decizii au fost luate

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii s-au întrunit astăzi, 27 aprilie în ședință. Pe ordinea de zi au figurat nouă subiecte.

Foto: UNIMEDIA

Ședința CSM s-a încheiat, au fost epuizate toate subiectele de pe ordinea de zi în doar 30 de minute.

09:49 Cu 11 voturi 11 „pro” ale membrilor prezenți magistrații CSM au admis cererile unor judecători și candidați de remitere a materialelor Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor pentru o eventuală promovare/numire în funcție. 

09:36 Cu 11 voturi „pro”, plenul CSM au admis demersul Universității de Stat din Comrat, referitor la acordul privind desfășurarea practicii de specialitate a studenților în instanțele judecătorești.

Cu 11 voturi „pro” membrii CSM au aprobat demersul Institutul Național al Justiției, referitor la desemnarea unui membru în componența Consiliului Institutului Național de Justiție.

Magistrații examinează demersul cu privire la demersului Institutului Național al Justiției, referitor la desemnarea unui membru în componența Consiliului Institutului Național de Justiție.

09:34 Magistrații CSM au admis demersul Universității de Stat din Comrat referitor la delegarea unor judecători în calitate de președinți și membri ai Comisiei pentru susținerea examenului de licență, cu 11 voturi „pro” a fost acceptat demersul.

Cu 11 voturi „pro” a fost aprobat demersul președintelul Judecătoriei Edineț, Lilia Țurcan, referitor la desemnarea unui judecător pentru exercitarea atribuțiilor judecătorului de instrucție.

09:30 Membrii CSM examinează demersul președintelul Judecătoriei Edineț, Lilia Țurcan, referitor la desemnarea unui judecător pentru exercitarea atribuțiilor judecătorului de instrucție.

09:20 Cu 11 voturi „pro” cererea judecătorului Emil Bulat de la Judecătoria Hîncești a fost admisă, referitor la anularea suspendării din funcție în legătură cu acordarea concediului parțial plătit pentru îngrijirea copilului. 

09:17 Magistrații au admis cererea judecătoarei Ludmila Cocier de la Judecătoria Soroca, referitor la suspendarea din funcție în legătură cu acordarea concediului parțial plătit pentru îngrijirea copilului.

09:15 Cu 11 voturi „pro” fost desemnată judecătoarea Lilia Țurcanu în funcția de președintă a Judecătoriei, la Edineț, începând cu data de 20 mai. Despre aceasta a anunțat președinta a CSM, Luiza Gafton.

09:05 Membrii CSM examinează subiectul cu privire la expirarea împuternicirilor unor președinți și vicepreședinți ai instanțelor judecătorești și desemnarea exercitării interimatului.

09:00 A început ședința CSM.

Urmăriți live pe UNIMEDIA:



Agenda 13 by UNIMEDIA on Scribd


Pub