Bogdan Țîrdea, despre retragerea lui Lupașcu: „Șeful american al Președinției moldovenești, Dereck Hogan, câștigă o nouă rundă în lupta cu Parlamentul”

Deputatul socialist, Bogdan Țîrdea crede că avocatul Boris Lupașcu, numit vineri în funcția de magistrat constituțional, a decis să se retragă astăzi „nu din proprie voință”. Țîrdea afirmă că situația de la Curtea Constituțională este controlată de ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, iar „schimbarea raportului de forțe în favoarea Domnicăi Manole l-au determinat pe Lupașcu să se retragă, înainte de pronunțarea deciziei în acest sens de către Înalta Curte”.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„Judecătorul Boris Lupașcu, căruia PSRM i-a deschis calea spre un mare viitor în cadrul Curții Constituționale, a decis să nu mai meargă nicăieri. Viitorul era frumos, dar, atunci când în receptor, la celălalt capăt al firului, auzi un glas cu un accent american, care îți descrie un alt posibil viitor, vrei nu vrei îți schimbi decizia.

Șeful american al Președinției moldovenești, Derek Hogan, câștigă o nouă rundă în lupta cu Parlamentul moldovenesc”, a scris Bogdan Țîrdea, afirmând că unul dintre magistrații CC, Serghei Țurcan ar fi fost „atras” de partea Domnicăi Manole, raportul de forțe din cadrul CC fiind la moment de 4 la 1.

Pe 23 aprilie 2021, Parlamentul a decis să modifice o Hotărâre din 2019, retrăgându-și astfel sprijinul pentru Domnica Manole, actuala președintă a Curții Constituționale. În locul acesteia a fost numit avocatul Boris Lupașcu.

Curtea Constituțională a suspendat cele două decizii, iar în acest clipe examineaza constituționalitatea acestora.


Pub