(video) PSRM a înregistrat proiectul privind anularea examenelor de BAC: Peste 16 mii de elevi vor primi diploma de absolvire în baza mediei din ultimii ani de studii

Deputații Partidului Socialiștilor au înregistrat proiectul de lege ce prevede anularea examenelor de Bacalaureat, astfel încât absolvenții de liceu să le susțină doar la dorință. Decizia vine ca urmare a „procesului online de învățământ, impus de restricțiile pandemice, și instruirea insuficientă pentru a obține notele meritate la BAC”.

Foto: UNIMEDIA

„Procesul de studii în 2020-2021 s-a desfășurat, în mare parte, la distanță. Din păcate, la ziua de astăzi, sistemul nostru de instruire online nu a putut asigura fiecare elev cu nivelul necesar de cunoștințe pentru a susține cu brio examenele de absolvire.

O recunosc chiar și elevii că nu sunt suficient de pregătiți, iar cunoștințele obținute în timpul instruirii online nu este suficient pentru a lua punctele necesare la examenele de absolvire.

Mulți absolvenți nu au avut tehnica necesară sau nu au avut o conexiune de calitate pentru a se afla în condiții egale cu ceilalți elevi.

În situația creată, considerăm că este bine să urmăm exemplul anului trecut și să anulăm examenele de bacalaureat, iar nota finală va fi calculată în funcție de media notelor obținute în ultimii ani de studii.

Deja am înregistrat proiectul de lege în care este prevăzută anularea examenelor de bacalaureat.

De asemnea, prin această inițiativă încercăm să minimizăm riscurile de infectare cu Covid-19 printre elevi”, a declarat la o conferință de presă deputata PSRM, Marina Rădvan.

„Diploma de bacalaureat se va elibera tuturor elevilor care s-au înscris la susţinerea examenelor de BAC, absolvesc 12 clase şi au media notelor mai mare de 5”, a adăugat și deputatul socialist, Nichita Țurcan.

Totodată, elevii care vor avea nevoie de diploma de BAC pentru a studia în străinătate, vor putea susține examenele în mod opțional.

În total, este vorba despre 16 773 de elevi care s-au înscris pentru a susține examenele de Bacalaureat în acest an. Numărul acestora a crescut cu circa 5 mii de elevi față de anul trecut.

Totodată, alți 30 632 de elevi vor absolvi în acest an clasele gimnaziale.




Pub