Deputatul PSRM, Nicolae Pascaru, cere SIS-ului și PG să verifice „consilierii” prezidențiali care ar fi plătiți din surse externe

Deputatul PSRM, Nicolae Pascaru, a expediat o sesizare către procurorul general Alexandr Stoianoglo și către SIS pentru a verifica „dacă persoanele care nu sunt angajate oficial la Președinție, dar care ocupă birourile publice și au acces la secretele de stat sunt plătiți de către o fundație străină” și dacă securitatea R. Moldova nu este pusă în pericol. 

Foto: UNIMEDIA

„Președinția Republicii Moldova este controlată din exterior și acționează în interesele forțelor străine. În presă a apărut un răspuns al șefului Aparatului Prezidențial, Andrei Spînu, care recunoaște că în instituția prezidențială activează mai multe persoane plătite de către o fundație germană, dar care nu sunt angajați ai Președinției. 

Este cunoscut că cine plătește, acela are interese și dă indicații. Noi ca popor ce avem din asta. Persoanele care nu sunt angajate oficial la Președinție, dar care ocupă birourile publice și au acces la secretele de stat, reprezintă o amenințare directă la adresa securității și suveranității statului. Se mai adaugă și influența lor externă, fapt care este deja o acțiune penală. Informația este tăinuită de către Președinție.

Am solicitat procurorului general Alexandr Stoianoglo și directorului SIS să verifice aceste acțiuni ale persoanelor responsabile de la Președinție, de asemenea solicit că în cazul că se adeverește riscurile la adresa suveranității țării expuse de mine anterior, să fie trași la răspundere penală demnitarii ce au admis aceste ilegalități. Aceste scrisori vor fi depuse chiar azi la Procuratura Generală și la SIS”, a declarat Pascaru într-un briefing de presă.


Pub