(video) Ambasada Ucrainei la Chișinău a ignorat invitația Comisiei de anchetă privind cazul răpirii Ceaus: „Nu cunoaștem motivul”

Ambasada Ucrainei la Chișinău a ignorat invitația Comisiei de anchetă creată de Parlamentul Republicii Moldova pe cazul răpirii Ceaus. Niciun reprezentant al Ambasadei nu a venit la audierile de marţi, 27 aprilie. Anunţul a fost făcut de preşedintele Comisiei, deputatul Platformei DA, Vasile Andrei Năstase, într-o conferință de presă.

Foto:

„Astăzi urma să vină la ședința Comisiei reprezentantul Ambasadei Ucrainei în R. Moldova. Din păcate nu a venit nimeni din partea Ambasadei, nu cunoaștem motivul, noi vom solicita repetat pentru a avea un dialog pentru a avea o discuție coerentă. 

Până la ora actuală noi avem diferite ipoteze legate de acest caz. Acumulăm cât mai multă informație pentru a veni în fața Parlamentului cu un raport exhaustiv despre ceea ce s-a întâmplat. Vom propune forumului legislativ mai multe privind modificarea normelor în vigoare pentru a face în așa fel ca așa evenimente să nu se producă. La câteva săptămâni de la producere cazului suntem pe urme proaspete din acest punct de vedere și nu încercăm să substituim celelalte instituții”, a declarat Vasile Andrei Năstase.

Soția fostului judecător ucrainean, Nicolae Ceaus, este sub Protecția de Stat. Anunțul a fost făcut de către deputatul, Vasile Andrei Năstase, președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpirii a ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus.

La data de 3 aprilie un bărbat în vârstă de 54 de ani, a fost răpit de trei persoane din curtea unui bloc de locuit din sectorul centru al capitalei. Oamenii legii au fost alertați în jurul orei 13:15 despre acest fapt. Potrivit avocatului Iulian Bălan este vorba despre clientul său, fostul judecător din Ucraina, Nicolae Ceaus, care a cerut azil politic în Moldova.

Pavel Voicu, în cadrul unui briefing de presă, a anunțat că judecătorul ucrainean, Nicolae Ceaus, a fost reținut de cetățeni străini care nu se mai află pe teritoriul țării.

Președinta Maia Sandu a venit cu o reacție după răpirea judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus, sâmbătă, 3 aprilie, de un grup de bărbați. Sandu a cerut acțiuni imediate din partea conducerii MAI și SIS „pentru a clarifica această dispariție”.



Pub