Un stat american le oferă câte 100 de dolari tinerilor care se vaccinează

Statul american Virginia de Vest le va oferi tinerilor o obligațiune de 100 de dolari dacă acceptă să se vaccineze, informează BBC, transmite digi24.ro.

Foto:

Autoritățile locale speră că stimulentul, oferit celor între 16 și 35 de ani, îi va "motiva" pe tineri să se vaccineze.

"Copiii noștri probabil nu realizează cu adevărat cât de importanți sunt în oprirea acestei pandemii", a spus guvernatorul Jim Justice.

Virginia de Vest a fost unul dintre primele state americane în topul vaccinării, însă progresul a încetinit în ultimele săptămâni. Există temeri că tinerii ar fi mai ezitanți în privința vaccinului.

Stimulentul oferit de autorități le permite celor vaccinați din grupul vizat să primească 100 de dolari, plus dobândă, la o dată ulterioară. Obligațiunea de 100 de dolari va fi oferită și tuturor celor cu vârste între 16 și 35 de ani care s-au vaccinat până acum în Virginia de Vest.

Aproximativ 52% dintre cei 1,5 milioane de locuitori ai statului eligibili pentru vaccinare au fost imunizați, potrivit guvernatorului Justice, însă aproximativ 40% din populație ezită să se vaccineze. "Încerc să gasesc o modalitate prin care să-i motivez, iar noi să trecem peste această încercare", a adăugat acesta.

Plățile vor fi finanțate prin pachetul de asistență în pandemie de 1.900 de miliarde de dolari al SUA, denumit CARES, intrat în vigoare luna trecută.

Guvernatorul din Virginia de Vest a anunțat că autoritățile au verificat temeinic procedura pentru a se asigura că fondurile primite pot fi folosite în mod legal pentru obligațiuni.

Toate persoanele peste 16 ani din SUA pot fi vaccinate, iar aproximativ jumătate dintre adulții americani au primit până acum cel puțin o doză de vaccin, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA (CDC).


Pub