Imunizarea cu a doua doză a vaccinului AstraZeneca a fost inițiată: Peste 83 de mii de doze, distribuite

Astăzi a început imunizarea cu doza doi a vaccinului AstraZeneca (Vaxzevria). În acest sens, ANSP a distribuit Centrelor de vaccinare din țară, 83.200 doze de vaccin AstraZeneca. 


Foto: UNIMEDIA

Rapelul, în cazul vaccinului AstraZeneca, se administrează în decurs de 4-12 săptămâni de la administrarea primei doze de vaccin. Primii vaccinați în Republica Moldova au fost  lucrătorii medicali din secțiile de reanimare, anestezie și terapie intensivă și secțiile cu profil Covid-19, asistența medicală primară și personalul/beneficiarii azilurilor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată. 

Până la moment, în cadrul spitalelor municipale, 80% din lucrătorii medicali au fost vaccinați cu prima doză, printre care: Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” a vaccinat 90% din personalul medical,  iar Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii – 95%. 

De la începutul demarării campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 în Republica Moldova, au fost vaccinate 124.695 persoane, dintre care 113.135 cu prima doză și 11.560 au fost imunizați complet cu două doze. 

 

 
 


Pub