Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   CC va examina miercuri dacă…

CC va examina miercuri dacă propunerea Guvernului de a fi declarată stare de urgență și instituirea acesteia de Parlament este constituțională

Curtea Constituțională va examina miercuri, 28 aprilie, începând cu ora 13:00, sesizările privind controlul constituționalității Hotărârii Parlamentului nr. 49 din 31 martie curent și Hotărârii Guvernului nr. 43 din 30 martie curent.

La Curtea Constituțională au fost depuse, în acest sens, două sesizări. O sesizare, pe 7 aprilie curent a fost depusă de Octavian Țîcu, deputat neafiliat. Autorii sesizării din 9 aprilie curent sunt deputatul PAS Sergiu Litvinenco și deputata PAS Veronica Roșca.

Ambele sesizări vizează controlul constituționalității Hotărârii Guvernului cu privire la propunerea declarării stării de urgență și Hotărârii Parlamentului privind declararea stării de urgență.

Membrii Partidului Acțiune și Solidaritate îndeamnă oamenii să vină și mâine la Curtea Constituțională.

„Avem nevoie să veniţi într-un număr cât mai mare în fața Curții, ca să arătăm susținerea noastră pentru Constituţie şi statul de drept și să nu permitem provocări din partea frăţiei penalilor, în frunte cu Igor Dodon”, se arată într-o postare pe Facebook.

Pe 31 martie curent, deputații din Parlamentul de la Chișinău au aprobat Proiectul de hotărâre al Guvernului în exercițiu cu privire la declararea stării de urgență. 52 de deputați au votat pentru instituirea stării de urgență în R. Moldova.