Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Acțiune amplă de salubrizare a orașului cu participarea comunității

   1935

Primăria Chișinău informează că sâmbătă, în sectoarele capitalei s-a desfășurat o amplă acțiune de salubrizare, în cadrul campaniei municipale „Curățenia generală de primăvară", cu participarea a cca o mie de persoane, angajați ai preturilor de sector, ai serviciilor municipale specializate: Î.M. „Exdrupo", Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi", întreprinderile pentru servicii locative, voluntari și cetățeni. Astfel, au fost salubrizate mai multe teritorii din parcuri, scuaruri, albiile râurilor etc. și au fost evacuate 58 de curse de gunoi.

Oamenii au fost organizați pe grupuri dispersate, cu respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19, iar preturile au pus la dispoziția participanților mănuși, saci de plastic și unelte. Totodată, autoritățile au organizat transportarea deșeurilor colectate pe parcursul zilei.

Primarul general, Ion Ceban, a mulțumit pentru implicare cetățenilor, ONG-urilor, grupurilor de inițiativă etc., care au participat activ la măsura de salubrizare, pentru a îmbunătăți aspectul orașului, inclusiv acum, în preajma Sfintelor Sărbători de Paști.

Pretura sectorului Buiucani a organizat acțiuni de curățenie în Pădurea-Parc „Butoiaș" și în albia râulețului Durlești; în sectorul Râșcani s-a intervenit pe teritoriul Pădurii-Parc „Lunca Gâștii", strada Doina, zona de protecție, strada Studenților, aliniamentul stradal, strada Vadul lui Vodă, Parcul „Râșcani".

Pretura sectorului Botanica a participat la curățenie pe teritoriul Muzeului satului, pe Calea Basarabiei (râul Bâc), fâșia forestieră din strada Pădurii; în sectorul Centru, lucrări de salubrizare s-au desfășurat în parcurile „Valea Morilor", „Valea Trandafirilor" și Pădurea-Parc „Calea Basarabiei". Pretura sectorului Ciocana, împreună cu grupele de voluntari au salubrizat zona râului Bâc.