02:30:29 19.04.2024
Stiri

„Sinopharm” și „CoronaVac”: Un lot de 250 de mii de doze de vaccinuri chinezești împotriva COVID-19 a ajuns astăzi în R. Moldova

Actualitate 27.04.2021 10:05 Vizualizări1611 Autor: Ziarul National
„Sinopharm” și „CoronaVac”: Un lot de 250 de mii de doze de vaccinuri chinezești împotriva COVID-19 a ajuns astăzi în R. Moldova


Guvernul Republicii Populare Chineze a donat 150 000 de doze vaccin împotriva COVID-19, produse de compania „Sinopharm”, iar R. Moldova a procurat alte 100 de mii de doze de vaccin „CoronaVac”, ambele loturi fiind recepționate astăzi de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), China a donat, de asemenea, 150 400 de seringi și 124 000 de măști de unică folosință, care vor fi distribuite Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

Autoritățile din domeniul sănătății precizează că „Sinopharm” este un vaccin sigur, cu o eficiență de 100% împotriva formelor severe și medii de COVID-19.

„Mulțumim Republicii Populare Chineze pentru această donație generoasă, care ne va ajuta să intensificăm procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova și să atingem într-un timp mai scurt acoperirea vaccinală necesară pentru realizarea imunității colective. Toate vaccinurile împotriva COVID-19 livrate țării noastre sunt sigure și eficiente”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Igor Curov.



CITIȚI și DOC // China a stabilit cantitatea de vaccinuri pe care o va DONA R. Moldova

„Evenimentul de astăzi confirmă prietenia și relațiile stânse de colaborare între China și Republica Moldova, care s-au intensificat pe durata pandemiei COVID-19. Sperăm că asistența umanitară oferită, va contribui semnificativ la combaterea infecției COVID-19 în Republica Moldova”, a declarat Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong.

Tot astăzi, în R. Moldova au fost livrate și 100 000 doze de vaccin chinezesc „CoronaVac”, produs de „Sinovac”, achiziționate de Republica Moldova prin contractare directă.

Vaccinul este sigur, se administrează intramuscular, în două doze, la un interval de 28 de zile și se păstrează la temperatura de 2-8 grade Celsius.

CITIȚI și FOTO // Igor Dodon, prins din nou cu MINCIUNA: În R. Moldova NU au ajuns 142 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”, iar aproape jumătate din cantitate a fost transportată imediat în Transnistria

„Este încurajator că republica noastră primește în această perioadă mai multe loturi de vaccin, deoarece asta ne permite să oferim mai multe opțiuni de vaccinare cetățenilor. Suntem recunoscători Chinei pentru această donație semnificativă. Vă rog să vă protejați în continuare, să purtați mască, să evitați grupurile mari și spațiile închise. Sunt optimistă că, în curând, pe măsură ce se vaccinează tot mai mulți cetățeni, vom putea învinge pandemia și ne vom putea revedea în siguranță cu cei dragi”, a scris Maia Sandu pe Facebook.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md