10:59:38 25.04.2024
Stiri

Ilan Șor a anunțat când REVINE în R. Moldova: „Acum sunt foarte aproape, într-un loc SIGUR. Solicit ca instanța să ANULEZE mandatul de arest. Noi vom returna pagubele, dar vom recupera banii de la beneficiarii reali ”

Actualitate 27.04.2021 13:46 Vizualizări4437 Autor: Ziarul National
Ilan Șor a anunțat când REVINE în R. Moldova: „Acum sunt foarte aproape, într-un loc SIGUR. Solicit ca instanța să ANULEZE mandatul de arest. Noi vom returna pagubele, dar vom recupera banii de la beneficiarii reali ”


Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, susține că nu a luat „niciun leu” din așa-zisul miliard furat din sistemul bancar, dar promite să returneze pagubele. Mai mult, acesta spune că e gata să apară în public și să ajute organele de drept să recupereze banii furați.

Într-o conferință de presă susținută astăzi în format online, Șor a anunțat că foștii acționari ai celor trei bănci implicate în jaful secolului - Banca de Economii, Unibank și Banca Socială - vor cere în instanța de judecată repararea prejudiciului cauzat. De asemenea, Ilan Șor a afirmat că este gata să ajute la deconspirarea adevăraților vinovați ai furtului miliardului și să contribuie la recuperarea banilor furați.

„Voi apărea în spațiul public imediat ce instanța de judecată va anula mandatul de arest pe numele meu. Sunt într-un loc sigur, aproape de dvs. Eu îmi doresc să particip la ședințele de judecată, să mă prezint în fața procurorilor și să ofer informații despre beneficiarii reali. Organele de drept cunosc foarte bine despre beneficiarii reali, doar că e nevoie de voință să facă lumină în acest caz. După șapte ani nu a fost recuperat niciun leu. După șapte ani vin cu o soluție reală pentru a recupera prejudiciul”, a declarat astăzi Ilan Șor.

Acesta a mai adăugat că se angajează să recupereze banii furați de la „beneficiarii reali”, însă a refuzat să spună despre cine este vorba.

„Chiar dacă nu am fost printre beneficiarii banilor furați și am demonstrat acest lucru, eu sunt gata să achit integral suma de bani pe care o invocă instituțiile de drept atunci când formulează pretenții juridice față de mine. Sunt gata să garantez plata acestor resurse financiare”, a menționat Ilan Șor.

De asemenea, Ilan Șor pune la îndoială faptul că procurorii vor să investigheze în mod obiectiv cazul legat de frauda bancară. „Nu înțeleg poziția Procuraturii care intenționat îmi limitează dreptul de a participa la ședințele de judecată, solicitând arestarea mea. Eu am sarcina de a ajuta Procuratura în procesul de investigare, să prezint informații noi și extrem de importante. Nu vreau să admit faptul că Procuratura se teme de prezența mea și de informațiile pe care le pot furniza”, a mai spus Șor.

În final, Ilan Șor a solicitat Băncii Naționale și Ministerului Finanțelor să înceapă un dialog atât cu el, cât și cu avocații săi privind despăgubirile pentru daunele provocate băncilor și statului. Președintele Partidului „ȘOR” a mai accentuat faptul că intenționează să recupereze banii de la beneficiarii reali ai furtului din sistemul bancar, indiferent de funcțiile pe care le ocupau atunci sau acum.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat în 2017 la șapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis pentru spălare de bani (cinci miliarde de lei) și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii. Șor a contestat decizia, iar cauza se află și acum în instanța de apel.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md