10:10:37 24.04.2024
Stiri

Companii din Italia ar putea să investească în AGRICULTURA din R. Moldova

Actualitate 27.04.2021 18:57 Vizualizări1400 Autor: Ziarul National
Companii din Italia ar putea să investească în AGRICULTURA din R. Moldova


Produsele agroalimentare din Republica Moldova, exportate în peste 70 de țări din lume, ar putea ajunge în cantități mult mai mari în piețele și magazinele din Italia.

Agenția de Investiții a R. Mooldova le-a prezentat membrilor Confederației Generale în Agricultură din Italia, în cadrul unui webinar online, oportunitățile investiționale în R. Moldova, dar și avantajele pe care le aduc investițiile în sectorul agricol.

Cei peste 90 de antreprenori și investitori italieni, membri ai Confederației Generale în Agricultură din Italia (Confagricoltura), au aflat în mod special despre oportunitățile de investiții în sectorul fructelor și legumelor, plantelor oleaginoase, cerealelor, producției de zahăr, sectorul zootehnic, vitivinicol și produselor ECO.

„Autoritățile de la Chișinău depun toate eforturile necesare pentru a aduce acest sector mai aproape de procesul de modernizare, dar și valorificarea produsului eco cât mai mult în Europa. Agricultorii încearcă să treacă la tehnica livezilor moderne, folosind drone agricole, sisteme de fertirigare, sisteme unice de formare a scheletului pomului după tehnologii franceze, dar și tehnici noi în sistemele de irigație”, a declarat în cadrul evenimentului Rodica Verbeniuc, directorul general al Agenției de Investiții, care a prezentat italienilor și succesele viticultorilor moldoveni pe plan internațional.

De asemenea, Rodica Verbeniuc a remarcat faptul că Republica Moldova s-a clasat pe locul I la nivel mondial după volumul de mere exportat per cap de locuitor.

În prezent, cele mai exportate produse agricole moldovenești în Italia sunt grâul, porumbul, uleiul de semințe de floarea-soarelui, nucile, prunele, vinurile din struguri proaspeți, fructele uscate și mierea de albine.

Ultimele statistici arată că Italia a ajuns al doilea cel mai mare partener comercial al Republicii Moldova în anii 2018-2019. Cu toate acestea, R. Moldova se clasează pe locul 77 în toul partenerilor comerciali ai Italiei.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md